Bulvár

Szabadlábra helyezték a Nagylakon lefoglalt kecskerákok szállítóit

Szabadlábra helyezték a Nagylakon lefoglalt kecskerákok szállítóit

2014. október 20., hétfő
Szabadlábra helyezték a Nagylakon lefoglalt kecskerákok szállítóit
rakfogas_nagylak_police

A Szegedi Járásbíróság szabadlábra helyezte azt a két bolgár állampolgárságú férfit, akiket pénteken vett őrizetbe a rendőrség amiatt, hogy a nagylaki határátkelőhelyen nagy mennyiségű kecskerákot szállítva jelentkeztek határátlépésre.

A Szegedi Járási Ügyészség azért kezdeményezte

S. I.

és

S. D.

gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mert az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy október 17-én délután úgy jelentkeztek belépésre a nagylaki határátkelőhelyen, hogy Mercedes Sprinter típusú járművük rakterében, ládákban tárolva 24.704 darab, egyenként 50 ezer forint értékű, Magyarországon védett

kecskerákot szállítottak

. A védett fajok Magyarországon történő átszállításához, behozatalához hatósági engedély szükséges, amelyekkel a gyanúsítottak nem rendelkeztek. A lefoglalt kecskerákok természetvédelmi értéke több mint 1,2 milliárd forint. A Szegedi Járásbíróság azt állapította meg, hogy S. I. gyanúsított a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében rendelkezett a kecskerákok Magyarország területén történő átszállításához szükséges okmányokkal, azokat jogszerűen szállítva jelentkezett határátlépésre, így álláspontja szerint hiányzik az előzetes letartóztatás elrendeléséhez szükséges alapos gyanú megléte. Minderre tekintettel a bíróság S. I. gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás elrendelésére irányuló indítványt elutasította, és a gyanúsítottat szabadlábra helyezte. A bíróság döntése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős. Az ügyészség S. D. gyanúsítottat is szabadon bocsátotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.