Sport

Sportcsillagok Gálaestje: jönnek a NOS Bajnokok! + VIDEÓ

Sportcsillagok Gálaestje: jönnek a NOS Bajnokok! + VIDEÓ

2014. október 1., szerda
Sportcsillagok Gálaestje: jönnek a NOS Bajnokok! + VIDEÓ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sporttörténelmi eseményre kerül sor az idei Sportcsillagok Gálaestjén, ahol a megszokott díjátadók mellett hagyományteremtő céllal Év Sportolóit (NOS Bajnokokat) hirdetnek a nem olimpiai sportolók között is. A választást a Magyar Olimpiai Bizottság és a gálaestet rendező Magyar Sportújságírók Szövetsége is támogatja.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján

Borkai Zsolt

, a MOB elnöke emlékeztetett rá, hogy nemcsak az ötkarikás, hanem a nem olimpiai sportágak is a Magyar Olimpiai Bizottság égisze alá tartoznak. Mint mondta, Magyarország rájuk is büszke lehet, hiszen rendre fantasztikus eredményeket érnek el a nem olimpiai sportágak, ezért megérdemlik, hogy őket is megünnepeljék a Sportcsillagok Gálaestjén. Az ünnepi est házigazdájaként

Pajor-Gyulai László

, a MSÚSZ elnöke elmondta, hogy évek óta keresik a módját, miként lehetne a nem olimpiai sportágakban is Év Sportolóit választani. Most azonban a gála történetében először az olimpiai csillagokkal együtt a NOS Bajnokok is felállhatnak a színpadra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A MOB nem olimpiai sportágakért felelős alelnöke,

Leyrer Richárd

szerint óriási megtiszteltetés volt, amikor 2012-ben a MOB a nem olimpiai családot befogadta, ez pedig újabb ünnep. A nem olimpiai sportolók nagy tömeget, 3500 klubot és 70 ezer igazolt versenyzőt képviselnek, és létkérdés számukra a nyilvánosság, hiszen nélküle jóval nehezebb támogatókat találni, életben maradni ezeknek a sportágaknak, egyesületeknek. Amíg Magyarország Év Sportolói a sportújságírók szavazatai alapján kerülnek ki, addig a NOS Bajnokok választása nem csupán egy voksolás, hanem egy program, amely a magyar sport nagyon fontos, de kevésbé reflektorfényben lévő versenyzőit népszerűsíti.

Hoffmann Pál

a projekt ötletgazdája elmondta: a szavazás a

sportolanemzet.hu

oldalon történik. Bárki voksolhat, aki regisztrál a portálra. A NOS Bajnokok kategóriái megegyeznek az olimpiai sportágakéval: a legjobb férfi és női versenyzőre, csapatra, edzőre és szövetségi kapitányra lehet majd szavazni. A Sportcsillagok Gálaestjét idén december 18-án rendezik meg a Syma Csarnokban. Bővebb információk a

sportolanemzet.hu

oldalon. http://www.youtube.com/watch?v=RPz81GTbsao

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.