Közélet

Ősszel napirendre tűzik az oktatási-nevelési támogatások kérdését

Ősszel napirendre tűzik az oktatási-nevelési támogatások kérdését

2014. október 15., szerda
Ősszel napirendre tűzik az oktatási-nevelési támogatások kérdését

Napirendjére tűzi a külhoni magyarság oktatási-nevelési támogatásának kérdését az őszi ciklusban az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága.

Pánczél Károly

(Fidesz-KDNP), a testület elnöke szerdán az MTI-nek elmondta: az eredeti munkatervben nem szerepelt ez a téma, azt ellenzéki képviselők javasolták, de úgy ítélték meg, fontos a kérdéskör áttekintése. A támogatást az anyaország biztosítja a magyar nyelvű oktatást és nevelést támogatandó, az egyszeri juttatás összege 20 ezer forint diákonként. A várható témák között szerepel még a zárszámadás és a költségvetés mellett a Bethlen Gábor alap beszámolója. A bizottsági elnök tájékoztatása szerint

Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes bizottsági meghallgatása jövőre várható. A testület ülésén megalakították a bizottság 5 tagú ellenőrző albizottságát is, amelynek elnökéül

Szávay Istvánt

(Jobbik) választották. A bizottság zárt ajtók mögött meghallgatta a leendő bécsi és zágrábi nagykövetet is, mindkettőjüket támogatták - közölte Pánczél Károly jelezve, hogy a nevek egyenlőre nem nyilvánosak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.