Közélet

Október végére várható a szociálistűzifa-pályázatok eredményhirdetése

Október végére várható a szociálistűzifa-pályázatok eredményhirdetése

2014. október 8., szerda
Október végére várható a szociálistűzifa-pályázatok eredményhirdetése
tuzifa

Várhatóan október végén hirdet eredményt a Belügyminisztérium a szociálistüzelőanyag-programban, amelyre több mint kétezer település pályázott - mondta a kormányszóvivő szerdán.

A kormany.hu oldalon látható videóban

Kurucz Éva

közölte: a fűtési szezon közeledtével azokon az ötezer lakosúnál kisebb településen élő rászorulókon segít a kormány, akik tűzifával vagy szénnel fűtenek. A kormány idén hárommilliárd forintot fog szétosztani a kistelepülések között. A támogatást elnyerő településeken az önkormányzatok helyi rendelete szerint dől majd el, hogy kik részesülhetnek tüzelőanyag-támogatásban - fűzte hozzá. Előnyt élveznek a kisnyugdíjasok és a halmozottan hátrányos helyzetű családok. Háztartásonként legfeljebb öt köbméter tűzifa vagy tíz mázsa szén lehet a támogatás, amelyet legkésőbb február közepéig ingyenesen kapnak meg a jogosultak - hangzott el. A szóvivő emlékeztetett, hogy a tűzifa ára is csökkent tíz százalékkal az állami erdőgazdaságoknál, és ezzel a lehetőséggel bárki élhet. A rezsicsökkentés tehát folytatódik - jelentette ki Kurucz Éva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.