Kultúra

Nemzetközi rajzpályázat gyerekeknek a műholdas szolgáltatásokról

Nemzetközi rajzpályázat gyerekeknek a műholdas szolgáltatásokról

2014. október 1., szerda
Nemzetközi rajzpályázat gyerekeknek a műholdas szolgáltatásokról

ASTRA Tehetség címmel nemzetközi gyerekrajz-pályázatot írt ki a SES ASTRA 8 és 15 év közötti gyerekeknek, akik a műholdas szolgáltatásokat bemutató plakáttal jelentkezhetnek a Magyarország mellett Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában meghirdetett versenyre.

A pályázatok leadási határideje november 30. A Szlovák Nemzeti Galéria védnöksége alatt működő szakértői zsűri 12 pályaművet díjaz - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. Az alkotásokat a www.astratalent.eu weboldalon keresztül lehet benyújtani, a feltöltött művekre november 10. és 30. között lehet szavazni. Az a hat gyerek, akiknek rajzaira a legtöbb szavazat érkezik, szintén díjat kap. A hagyományokat követve a pályázat idén is jótékony célt szolgál, a vállalat minden beküldött kép után 1 eurót adományoz a Horvát Vöröskeresztnek, amely az összegyűjtött összeget olyan iskolák támogatására fogja felhasználni, amelyek a 2014-es árvíz idején sérültek meg a délkelet-európai régióban. A SES ASTRA (Société Européenne des Satellites-Astra) műhold-üzemeltető negyedik alkalommal rendezi meg a versenyt, amelyre tavaly több mint háromezer rajz érkezett. A magyar gyerekek jól szerepeltek a versenyen, harmadik helyezést ért el Nyúl Sára Bonyhádról, Tóth Evelin Debrecenből pedig a kilencedik helyen végzett. Emellett három magyar gyerek pályaműve is bekerült a közönségszavazáson a hat legnépszerűbb rajz közé - írták a tájékoztatóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.