Kultúra

Misztikus egyiptomi éjszaka Szegeden – látogatórekorddal

Misztikus egyiptomi éjszaka Szegeden – látogatórekorddal

2014. október 19., vasárnap
Misztikus egyiptomi éjszaka Szegeden – látogatórekorddal
oszimuzej2

Soha ennyien nem jártak még a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakáján, mint most szombaton: a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein 5500-an fordultak meg délután 6 és éjjel 11 óra között. Az érdeklődőket izgalmas egyiptomi programok és folyamatos tárlatvezetések várták.

A Stefániáig kígyózott a sor Móra Ferenc Múzeum főépületénél szombaton 18 óra körül: a Múzeumok Őszi Éjszakájára vártak az érdeklődők a Kultúrpalotánál. Ezen az éjszakán ugyanis kinyíltak a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek kapui: összesen négy helyszínen várták az érdeklődőket izgalmas egyiptomi programokkal. A Móra-múzeumban óriási sikert aratott Kleopátra szépségtára: kicsiket és nagyokat egyaránt kezelésbe vettek a sminkesek és fodrászok, akik így igazi egyiptomi dívákká alakulhattak. A halotti szertartás előadását is nagy figyelem kísérte: a múzeum auláját és lépcsőházát vették birtokba a színészek, táncosok, és hozták el a misztikus ókori Egyiptom hangulatát. A Vármúzeumban folyamatosan zajlott az egyiptomi diaporáma-show, míg a Kass Galériában és a Fekete is házban is tömegek fordultak meg a fáraó-kiállítás tárlatvezetésein. Noha a Múzeumok Őszi Éjszakáját az elmúlt években egyre kevesebb kulturális intézmény rendezi meg, a Móra Ferenc Múzeum sikere is jól mutatja, hogy szívesen látogatnak el az érdeklődők az igényes, izgalmas programokat kínáló kulturális eseményekre. Ezen az éjszakán ugyanis újabb rekordot döntött meg a Kultúrpalota: a Móra-múzeumban és kiállítóhelyein 5500-an fordultak meg szombaton éjjel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.