Közélet

Milliárdos fejlesztésekkel bővíti szolgáltatásait az Invitel

Milliárdos fejlesztésekkel bővíti szolgáltatásait az Invitel

2014. október 16., csütörtök
Milliárdos fejlesztésekkel bővíti szolgáltatásait az Invitel
david_mcgowan_invitel

Újabb településeket von be szélessávú internet szolgáltatási hálózatába az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltatóvá vált Invitel - tájékoztatták a sajtó képviselőit csütörtökön a vállalat vezetői Budaörsön, a cég magyarországi központjában.

Az Invitel évente forintmilliárdokat invesztál a legmodernebb távközlési technológia meghonosításába Magyarországon és ebből csak az optikai hálózat bővítésére 4,5 milliárd forintot fordított a 2012-ben indított fejlesztési programja keretében - mondta

David McGowan

, az Invitel vezérigazgatója. A vállalat célja, hogy telefonszolgáltatóból úgynevezett "triple play", azaz a szélessávú internet csatlakozást, az internetes televízió műsorszórást és az IP-telefon szolgáltatást egy csomagban kínáló informatikai szolgáltatóvá pozícionálja át magát a lakossági üzletágban. A legújabb fejlesztések eredményeként a korábban már korszerűsített 323 ezer háztartási csatlakozás mellett az idén további, mintegy 25 ezer háztartás számára tette elérhetővé az Invitel a szélessávú technológiát, az interaktív digitális kábeltelevízió és a korábbinál lényegesen gyorsabb internetkapcsolat kínálta előnyöket. Az év végéig további 18 településen (Esztergom, Vác, Szeged, Gyula, Szigethalom, Tököl, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Dunakeszi, valamint Püspökladány, Nádudvar, Báránd, Kaba, Kisújszállás, Balmazújváros, Kozármisleny, Fehérgyarmat és Heves településeken), azaz több mint 63 ezer újabb háztartás számára teszi elérhetővé magasabb minőségű szolgáltatásait. Az Invitel jelentős fejlesztéseknek köszönhetően a vállalati üzletágban is nagy lépéseket tett előre az elmúlt években. "Nem létezik az országnak olyan pontja, ahol az Invitel ne tudná kiszolgálni a vállalati ügyfeleket" - mondta Mártha Imre az Invitel operatív főigazgatója. A vállalati üzletágban az Invitel három év alatt háromszorosára növelte a forgalmát - mutatott rá David McGowan, a bruttó árrést pedig az idén 50 százalékkal növelte a tavalyihoz képest. Az Invitel Távközlési Zrt. a nyilvános cégadatok szerint 2013-ban 47 milliárd forint árbevételt ért el, szemben a megelőző év 49,7 milliárd forintos árbevételével. A társaság mérleg szerinti eredménye 11,8 milliárd forintot tett ki, míg 2012-ben mintegy 7,6 milliárd forint veszteséget számoltak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.