Sport

Labdarúgás: újabb hazai rangadót bukott el a Mórahalom

Labdarúgás: újabb hazai rangadót bukott el a Mórahalom

2014. október 4., szombat
Labdarúgás: újabb hazai rangadót bukott el a Mórahalom
morahalom_utc_mj-15

A megye élvonalának szombati rangadóján a legutóbbi ezüstérmes UTC idegenben lepte meg az előző szezon bronzérmesét.

A 15 pontos Mórahalom a negyedik, a 14 pontos UTC az ötödik helyről várta a 8. forduló csúcsderbijét a megyei I. osztályban. Roppant fontos mérkőzés volt ez mindkét fél számára, hiszen tudták, csak az tarthatja a lépést az élbollyal, aki győztesen hagyja el a játékteret. A hazaiak különösen fogadkoztak, hiszen két hete hazai környezetben már elbuktak egy fontos rangadót, akkor a Tápé nyert 4-2-re Mórahalmon, Magyar Györgyék így mindenképpen javítani akartak, bizonyítani saját közönségüknek. Nos, fordulatos mérkőzésen ez végül nem jött nekik össze! Pedig a sárga-feketék nagy lendülettel, támadólag léptek fel, igyekeztek beszorítani a fekete-fehéreket. Rangadóhoz mérten hatalmas küzdelem folyt a pályán kezdettől fogva, ám igazán komoly helyzeteket nem láthattak a nézők jó darabig. A 31. percben érett góllá a mórahalmi fölény. Egy középen lecsorgó labdát több vendégvédő is elvétett, nem tudtak felszabadítani, ahogy

Szabó Marcell

kapus sem érte el a játékszert, amelyet végül

Gonda Attila

továbbított a hálóba (1-0). Nem sokkal később érkezett az egyenlítés. 25 méterről jutott szabadrúgáshoz az UTC, amit

Balogh Ádám

gyönyörűen vágott a felsőbe, a vetődő

Czirják Tamásnak

esélye sem volt a hárításra (1-1). Még az első felvonás végén

Magyar György

is szabadrúgásból veszélyeztetett odaát, ezt azonban védeni tudta Szabó. A második felvonást ha lehet még az elsőnél is nagyobb elánnal indította a Mórahalom. A pályaválasztó teljesen kapujához szögezte ellenfelét, az újszegediek húsz-huszonöt percre beszorultak a saját térfelükre. Több lehetőség is adódott ekkor a homokhátsági együttes előtt, ám ezekből nem szereztek újabb gólt.

K. Tóth Gyula

2 méteres fejesét például elképesztő bravúrral mentette Szabó portás. A 77. percben aztán jött a fordulat! A nem sokkal korábban hármas cserét végrehajtó, és mint később kiderült, eredményesen frissítő UTC kontrát épített, az egykori mórahalmi

Mészáros Zoltán

lépett ki, megelőzte a rosszul kijövő Czirjákot, és mikor már csak az üres kapuval állt szemben,

Kothencz Péter

hátulról lerántotta. Kiállítás, tizenegyes! A büntetőt Balogh Ádám higgadtan értékesítette (1-2). A bekapott találat kissé hitehagyottá tette a fáradó hazaiakat, és a 80. percben jött is az újabb vendéggól. Mészáros Zoltán a félpályánál szerzett labdát, több ellenfelét is kicselezte, majd 16 méterről Czirják mellett bombázott a hálóba (1-3). A hazaiak dicséretére legyen mondva, nem adták föl, és a 84. percben tíz emberrel szépítettek is. Egy bal oldali beadást K. Tóth Gyula senkitől sem zavartatva bólintott a ketrecbe (2-3). Az utolsó perceket megnyomta a Mórahalom, pontrúgásokkal operáltak, ám nem tudtak egyenlíteni. A látogatók is alakítottak még ki helyzeteket, egyik kontrájuk végén

Berndt Dániel

30 méterről tüzelt, Czirják üggyel-bajjal védett, majd

Polczer Norbert

ugrott ki, és alig-alig lőtt a hosszú sarok mellé. A nagyszerű összecsapáson diadalmaskodó UTC 17 pontjával pontszámban utolérte a Tápét és a vasárnap pályára lépő Hódmezővásárhelyt, és előrelépett a harmadik helyre. Ami a folytatást illeti, október 11-én (szombaton) 15 órai kezdettel ismét rendkívül nehéz feladat megoldása vár az újszegediekre, akik a Kertész utcában az éllovas, bajnokaspiráns Hódmezővásárhelyi FC-t fogadják. A Mórahalom ugyanekkor az újonc Mindszent vendége lesz.

A megyei I. osztály 8. fordulójában:

Mórahalom VSE - Ujszegedi TC 2-3 (1-1).

Mórahalom, 200 néző, vezette: Rácz Béla (Allaga Iván, Hulej Álmos).

Mórahalom:

Czirják - Takács A., Szücs, Kothencz, Márki (Bokányi B. 77'), Zámbori (Németh R. 49'), Vojnic-Zelic, Tóth L., Magyar, K. Tóth, Gonda. Játékos-edző: Magyar György.

UTC:

Szabó M. - Mészáros Z., Bálint D., Mihalkó G., Laczkó J. (Bánóczki 75'), Gajdacsi (Berndt 75'), Balogh Á., Mészáros T., Zsibrita, Kovács M., Valach (Polczer 75'). Játékos-edző: Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Gonda A. (31'), K. Tóth Gy. (84'), illetve Balogh Á. (39', 78' - 11-esből), Mészáros Z. (80')

Sárga lap:

Gonda A. (40'), illetve Gajdacsi M. (48'), Balogh Á. (57')

Kiállítva:

Kothencz P. (77') Magyar György:

"Úgy gondolom, a meccs végeredménye nem tükrözi hűen, mi történt a pályán. Szinte végig mi irányítottunk, ám a hajrában öt perc alatt elbuktuk a derbit. Sajnos a második vendéggól előtt kapusunk nagyot hibázott, jött a kiállítás, a tizenegyes, ezek megfogták a csapatot, nem véletlen, hogy gyorsan megkaptuk a harmadikat is. Most úgy tűnik, az ág is húz bennünket, el vagyunk keseredve, de nem törünk le, megpróbáljuk megnyerni a hátralévő összes rangadónkat! A futball azért szép játék, mert egy héten belül mindig lehet javítani. Gratulálok az UTC-nek, jól sáfárkodott a helyzeteivel!"

Brinszky Adrián:

"Ma nagyszerű szellemben futballoztunk, megszereztük idei legértékesebb sikerünket. Végre tetszett nekem is a csapat produkciója, le a kalappal a srácok előtt!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.