Sport

Labdarúgás: Bata újabb gólja három pontot ért a SZEOL-nak + FOTÓK

Labdarúgás: Bata újabb gólja három pontot ért a SZEOL-nak + FOTÓK

2014. október 4., szombat
Labdarúgás: Bata újabb gólja három pontot ért a SZEOL-nak + FOTÓK
szeol_szekszard_mj053

Szezonbeli ötödik találatát szerezte Bata Csongor a Szekszárd ellen, a SZEOL pedig a támadó találatával megnyerte a mérkőzést.

A mérkőzés egészét a kiegyenlített, szoros küzdelem jellemezte, a felek hatalmas küzdelemben álltak a labdáért, annak birtoklásáért. Mindennek hatására a játék elsősorban a mezőnyben zajlott, a kapuk kevés alkalommal forogtak veszélyben. Az egyik ilyen eset volt, amikor

Faragó

16 méteres lövése kipattant

Horváthról

, a támadást kísérő

Grünvald

pedig közvetlen közelről a hálóba továbbított. A játékvezető ugyanakkor - partjelzője intésére - les miatt nem adta meg a találatot. Nem úgy a félidő lefújása előtt másfél perccel, amikor

Bata

indult el balösszekötőből, a tizenhatoson álló Faragóval kényszerítőzve, majd már a büntetőterületen belül szépen passzolt a hálóőr mellett a hosszú alsóba. (1-0) Fordulás után sem változott a játék képe,

Dongónak

tulajdonképpen csak egyszer kellett érdemben labdához érnie, amikor az 54. minutumban

Micskó

bombáját tolta ki a bal alsó elől. A végén még a csereként nem sokkal korábban beállt

Mihálffy

tehette volna fel az i-re a pontot, de százszázalékos ziccerben nem tudta mattolni Horváth kapust. A győzelem, és vele együtt a három pont azonban így is a SZEOL-hoz vándorolt,

Tóth Ákos

legénysége ezzel egy pontra közelítette meg a táblázaton a forduló előtt még a harmadik helyet elfoglaló szekszárdiakat.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző
2014. október 4., 15.00
SZEOL SC
Tolle UFC Szekszárd
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Csonka Bence •• asszisztens: Pogonyi Ferenc, Csatári Tibor
1
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 8. forduló:

SZEOL SC - Tolle UFC Szekszárd 1-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Csonka Bence (Pogonyi Ferenc, Csatári Tibor).

SZEOL:

Dongó - Kormányos, Dlusztus, Bjedov, Grünvald, Forró, Puskás, Ngalle (Vida 81'), Bata (Mihálffy 87'), Faragó, Beretka (Buzási 74').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Szekszárd:

Horváth - Pap, Zsók, Márton (Koch 84'), Fejes, Rigó (Királyházi - a szünetben), Deli D., Vuckovic, Pigay (Hernády 62'), Covic, Micskó.

Vezetőedző:

Kvanduk János.

Gólszerző:

Bata (44').

Sárga lap:

Dlusztus (19'), Ngalle (35'), Bata (52'), ill. Márton (23'), Micskó (90+1'). Tóth Ákos:

"Az ilyen győzelmek az igazán értékesek, amikor egy masszív, jó csapat ellen érjük el a sikert. Úgy gondolom, a csapat együttes mozgása és küzdése eredményezte a mai diadalt. Érzésem szerint összességében többet tettünk a három pontért. Hétről-hétre láthatjuk, hogy Szegeden kívül, az ország más területein egészen komoly létesítmények és csapatok működnek. A maihoz hasonló apró sikerekkel reményeim szerint a mi régiónk is fel tud majd zárkózni."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége! A SZEOL megtartotta egygólos előnyét. Nem volt szép meccs, de a három pont okán aligha szomorkodnak most emiatt a szegediek.
90+1'
Micskó kapott lapot szövegért.
90'
Mihálffy eldönthette volna a meccset, a kinyíló szekszárdi védelmet maga mögött hagyva, egyedül mehetett Horváthra. Az ötös sarkánál el is tolta a labdát a hálóőr mellett, de ez így lövésnek pontatlan, önindításnak hosszú lett.
88'
Ahogyan a mérkőzés javában, jelenleg is mezőnyben pattog a labda. Közhelyt lobogtatva, nincs benne egy újabb gól a levegőben.
87'
Nagy tapsot kap a lekocogó Bata. A szélső komoly munkát végzett a védők szorításában ma, Mihálffy vette át a helyét a hátralévő időre.
84'
Márton fogja a kezét, vélhetően sérülés miatt hívja tehát le Kvanduk János. Koch László szállt be az utolsó percekre.
81'
Vida Gergely szállhat be a hazai gárdába Ngallét váltva - a külföldről nem régen hazatért játékos először kap lehetőséget a szezonban.
79'
Grünvald bizonyítja, hogy közel 80 percnyi játék után is tele van erővel. Sebes megindulása közben hat (!) vendég játékos mellett robogott el, Zsókot 2-3 méteres hátrányból lefutva, de pechjére nem kísérte társ az akcióját középen.
77'
Tarkóval tett kapura egy jobbról érkező beívelést Hernády, a próbálkozás így nem is lett különösebben veszélyes, magas ívben hullott az alapvonalon túlra.
74'
Tóth Ákos is frissíti együttesét, Buzásit küldte be Beretka helyett.
72'
"Les!" - kiáltották egy emberként a vendégek, de nem volt igazuk. Puskás egy csellel tette teljessé helyzeti előnyét a balon, majd már a büntetőrületen belülről passzolt középre a 16-os vonalán helyezkedő Faragóhoz, de a csatár kapáslövése messze elkerülte a kaput.
69'
Űzi-hajtja övéit Tóth Ákos, az utóbbi percekben enyhe mezőnyfölényt alakított ki magának a Szekszárd.
64'
Forró Attilát kell ápolni, miután szerencsétlenül ütközött ellenfelével egy szögletnél. Cserére ugyanakkor nincs szükség.
62'
Újabb cserét eszközöl Kvanduk mester, Hernádyt küldte fel Pigay helyére.
58'
Ezt most megúszta a SZEOL: Dlusztus vesztett labdát utolsó emberként Pigayval szemben, a sárga mezes egészen a tizenhatosig szaladt, de lapos beadására Dongó reagált leggyorsabban. A kipattanóra pedig nem érkezett középen szekszárdi.
54'
Jóformán először avatkozott közbe a meccsen Dongó, a hazai portás Micskó lövését tolta ki a bal alsó elől, miután a szekszárdi rátűzött egy rövid felszabadítást a lábak erdeje között.
52'
Teljesen jogosan villan a lap, miután Bata megrángatta és el is gáncsolta hátulról az ellentámadással meglóduló Covicot a szélen.
51'
Ngalle most maga kínálta meg 20-ról Horváth kapust. Az erőtlen lövésben nem volt igazán veszély, de talán felismerték a hazaiak, hogy bátran kísérletezhetnek távolról is a vizes füvön.
50'
Szép megmozdulás után kap tapsot Grünvald, a balbekk Ngalle passzát perdítette át ellenfele lábán, majd a lehulló labdát egyből kapura is vágta 16-ról. Sajnos az irányzék nem volt megfelelő.
49'
Hasonló iramban kezdik a játékrészt a csapatok, mint ahogy az előző befejezték. Az egyetlen változás, hogy ez már a SZEOL-nak kedvez.
46'
Rigó helyét Királyházi vette át a második felvonásra.
46'
Folytatódik a találkozó, a vendégek egyet cseréltek a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, a SZEOL lélektanilag rendkívül fontos pillanatban szerzett vezetést egy egyébként teljes mértékig kiegyenlített találkozón.
44'
GÓÓÓL!!! De még milyen szép?! Bata kényszerítőzött Faragóval a tizenhatos előterében, majd 11 méterről mértani pontossággal gurított a bal alsóba Horváth mellett. 1-0!
42'
Ngalle alaposan ráijesztett a hazaiakra, Vuckovic élesen belőtt szögleténél szaladt középen a labda alá. Szerencséjére nem érkeztek mögötte vendégek.
38'
Talán egy-egy veretesebb átlövés megtörhetné a mérkőzés monotonitását, az imént Puskás előtt nyílt egy pillanatra lehetőség a tüzelésre, de a technikás irányító végül inkább Batát játszotta meg a szélen.
35'
Nagyot kiáltva terült el az egyik sárga mezes Ngalle mellett. A játékvezető közel állt az esethez és úgy ítélte meg a helyzetet, sárgát kell adnia könyöklésért a légiósnak.
32'
Kiválóan érkezett Dlusztus az eleredő esőben Ngalle szögletére, Horváth kapusnak észen kellett lennie, hogy meg tudja előzni a hazaiak felhúzódó védőjét.
30'
Főként mezőnyben birkóznak a felek, nem találják egyelőre egymás ellenszerét.
26'
"Spori, ez sárga, adj már neki egyet!" - üvöltött a bíróra Márton Erik, miután Grünvald csúnyán rácsúszott Pap lábára. Csonka sporttárs végül csak figyelmezteti mind a szabálytalankodó, mind a hangoskodó játékost.
23'
Márton csúnyán odalépett Forrónak a félpályánál, sárgát ért az eset.
21'
...Vuckovic ívelését Dongó öklözve küldte a mezőnybe.
20'
Pigaynak nincs jó napja, ezúttal Bjedov rúgta meg hátulról. Az újabb lap elmaradt, de a 11 méter magasságából adhatnak középre a szekszárdiak...
19'
Megszületett az első sárga, Dlusztus rúgta meg a kitörni készülő Pigayt.
17'
Jó ívben szállt középre Kormányos beadása jobbról, azonban egy kevéssel mégis magasnak bizonyult a hosszún üresen érkező Beretkának.
14'
Megnyílt egy pillanatra a szegedi retesz, Rigó jutott a védelem mögé, de laposan belőtt labdája az érkező csatárok mögé érkezett, Forró pedig becsúszva tisztázott.
12'
A beadást Dongó öklözte középen, villámgyorsan indult is a SZEOL kontrája. Bata passzolt a balra kikeveredő Kormányoshoz, de a jobbhátvéd ballábas átadását Márton lefülelte a középen egyedül meginduló Beretka elől.
11'
Dlusztus mellett esett el Rigó a szögletzászlónál, sarokrúgással felérő szabadrúgással jöhetnek a vendégek.
6'
"HÉ!" - zengi a lelátó, miután Grünvald továbbította a hálóba Faragó kapusról kipattanó lövését. A partjelző intése szerint lesről.
4'
Tapogatózó játékkal indul a találkozó, enyhe szegedi fölénnyel a labdabirtoklásban.
1'
A sárga mezes szekszárdiak indították útjára a labdát, a hazaiak szokásos, kék-fekete csíkos szerelésüket választottak a mai meccsre.
14.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a pályán melegítő csapatokat borongós őszi idő köszönti. A hazai kispadon Ondrejó Tamás és Kulacsik Tamás kíséri figyelemmel a társakat, egyikőjük sincs olyan egészségi állapotban, hogy vállalni tudja a játékot ma. Rajtuk kívül Hacker Bence, Dargó Balázs és Tóth Attila neve szerepel még a maródiak listáján. A cseresor így a Leindler, Buzási, Mucsi, Mihálffy, Zámbó, Vida, Busa összeállításban várja Tóth Ákos jelzését. A mérkőzés Csonka Bence sípjelére 15 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.