Sport

Labdarúgás: legyűri-e a bajnokaspiráns HFC a legmasszívabb újoncot?

Labdarúgás: legyűri-e a bajnokaspiráns HFC a legmasszívabb újoncot?

2014. október 3., péntek
Labdarúgás: legyűri-e a bajnokaspiráns HFC a legmasszívabb újoncot?
SZS20140827_tiszasziget_hfc_030

A listavezető a legjobb újonccal találkozik vasárnap, azaz a Tiszasziget a Hódmezővásárhely otthonába látogat a megyei élvonal 8. fordulójában.

Érdekesség, hogy nem ez lesz a két gárda első összecsapása a szezonban, hiszen a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa első körében már összehozta őket a sorsolás véletlene. Akkor a megyekettő előző kiírásának nyáron rutinos játékosokkal megerősített ezüstérmese

kiélezett csatára

kényszerítette hazai környezetben az idén az NB III-ba való feljutásért hajtó HFC-t.

Bódi Attila

legénysége mindössze egyetlen góllal tudta felülmúlni

Stetakovic

mester tanítványait. A felek az azóta eltelt időben kiválóan menetelnek a bajnokságban, mindenképpen kemény, szoros összecsapásra van tehát kilátás vasárnap délután.

Szúnyogok szívják a vásárhelyi focisták vérét

Online

Vasárnap 15 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Hódmezővásárhelyi FC - Tiszasziget SE megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Ami az ellenfeleiknek eddig nem igazán sikerült, azt megteszik a szúnyogok, ugyanis a döbbenetesen elszaporodott rovarok kíméletlenül szívják a pályára merészkedő vásárhelyi focisták vérét. Erről is szólt Bódi Attila, amikor a listavezető hétvégi bajnoki találkozójának esélyeiről kérdeztük. "Nem akarok panaszkodni, de ezen a héten sem sikerült úgy a felkészülésünk, ahogyan azt elterveztem. A stabil kezdőemberek közül

Kerepeczki

és

Szilágyi

sérült, míg az elmúlt fordulóban kiállított

Varga Róbert

ügyében még nincs döntés, viszont felfüggesztették a játékjogát, így hármójukra bizonyosan nem számíthatok. A sérülések és betegségek mellett azonban a héten egy legyőzhetetlennek tűnő újabb ellenfél, a szúnyoginvázió tette szinte lehetetlenné a normális edzésmunkát. Képtelenek voltunk a megszokott módon bemelegíteni, mert aki például nyújtani merészelt, azt pillanatok alatt ellepték a vérszívók, de ugyanezt mondhatom el a taktikai elemek gyakorlásáról is, hiszen nem lehetett megállni, ha viszont futottunk, akkor a szánk lett tele ezekkel a kellemetlen rovarokkal. Vasárnapi ellenfelünk, az újonc Tiszasziget remekül rajtolt a bajnokságban, azonban most ők talán még nálunk is nagyobb gondokkal küzdenek, hiszen két meghatározó játékosuk, a középső védő,

Tumbas Igor

és a csapat gólfelelőse,

Bernát Péter

eltiltás miatt nem játszhat ellenünk, ráadásul edzőjük rendkívül súlyos büntetést - közel másfél évre szóló eltiltást - kapott és ezek a nehézségek valószínűleg nem múlnak el nyomtalanul. Számunkra vasárnap csak a győzelem az elfogadható eredmény és bízom a csapatban, hogy ezt az elvárást teljesíti is. Az összeállításnál elsősorban a védelem és a középpálya összetétele okoz gondot, hiszen innen estek ki meghatározó játékosok. Nehezíti a helyzetemet, hogy a második csapatunk szintén vasárnap játszik rangadót az első helyezett Baktó otthonában, míg ifjúsági "A" csapatunk ugyanezen a napon Szegeden vendégszerepel és nem szeretném egyik gárdát sem gyengíteni azzal, hogy játékost veszek el tőlük a felnőtt keretbe. Egyelőre ismét csak keretet tudok kijelölni, a kezdőcsapat összeállítása csak a mérkőzés előtt várható" - fejezte be a HFC vezetőedzője.

Főszereplők hiányoznak a tiszaszigetiek előadásából

SZS20140827_tiszasziget_hfc_023

Az előző fordulóig hibátlanul menetelt hazai környezetben a Tiszasziget, sorrendben az Ásotthalom, a Mindszent és a Kistelek is vereséggel távozott Drágity Dusánéktól. Legutóbb azonban a Mórahalom elvitte a három bajnoki egységet, megtörve ezzel a szép sorozatot. Az impozáns mérleg arra azonban mindenképp alkalmas volt, hogy a táblázat első felébe repítse a csapatot. Sőt, a 6. körben az idegenbeli nyeretlenségét is megszakította Stetakovic Marinko alakulata a SZVSE-stadionban, így egy esetleges HFC elleni bravúrral már egy újabb széria vehetné kezdetét. "Természetesen, jól jönne egy vásárhelyi bravúr, de pont egy olyan szituációban vagyunk, hogy Bernát Péter és Igor Tumbas játékára eltiltásuk miatt nincs lehetőség. Sok jóra így alapvetően nem számítunk, ettől függetlenül mindent megteszünk majd, hogy megnehezítsük a HFC dolgát. A heti edzéseken a biztos védekezés, illetve az abból indított kontrák gyakorlására fektettük a hangsúlyt. Ez lehet a célravezető ebben a helyzetben, és amennyiben egy döntetlent el tudnánk érni, az már sikernek minősülne. Az augusztus végi kupameccsen láttam játszani a vásárhelyieket, pontosan tudom, mire, mely játékosokra kell jobban odafigyelni" – árulta el portálunknak a gárda mestere. Az említett Bernát kiesése már csak azért is komoly hátrány, hiszen a nyáron éppen Hódmezővásárhelyről elcsábított csatár a bajnokságban eddig szerzett kilenc találatával vezeti a góllövőlistát, és egyértelműen csapata vezére. A védelem pedig Tumbas mellett a sérült

Kertész Balázst

is nélkülözni lesz kénytelen. Jó hír lehet ugyanakkor a Tiszaszigetért szurkolóknak, hogy

Juhász Imre

visszatérhet a hétvégén. Mindemellett a Tiszasziget legfontosabb hiányzója éppen Stetakovic Marinko lesz, hiszen a tréner a hírek szerint inzultálta a játékvezetőt a Mórahalom elleni mérkőzés lefújását követően, amiért a labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága 2015. december 31-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta.

A Hódmezővásárhelyi FC várható kerete:

Kovács K., Gábor V. (kapusok), Huszár L., Kökény, Tóth J., Marton B., Nagy A., Nikutovic, Bertók, Maravic, Szabó D., Dordevic, Rácz D., Juhász S., Huszka M.

A Tiszasziget SE várható összeállítása:

Kispéter – Gárgyán, Illés, Kató, Bálint, Bódi, Puhalák, Juhász Á., Drágity, Kasza, Juhász I.

Emlékeztetőül legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön (2014. augusztus 27.):

Tiszasziget SE - Hódmezővásárhelyi FC 0-1 (0-1)

Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Samu László, Somodi Imre).

Tiszasziget:

Kispéter (Madaras 81') - Gárgyán, Tumbas, Kató (Kertész - a szünetben), Bálint, Puhalák, Bódi (Dajcs - a szünetben) Juhász Á., Frank (Kiss Á. 78') Drágity (Csőke 72') Bernát.

Vezetőedző:

Stetakovics Marinko.

Hódmezővásárhely:

Gábor - Király, Tóth J., Marton, Nagy A., Szilágyi (Huszár 79') Brizik-Bodrogi (Detki - a szünetben), Szabó D., Nikutovic (Juhász 78') Maravic (Molnár 71') Rácz D.(Huszka - a szünetben).

Vezetőedző:

Bódi Attila

Gólszerzők:

Szabó D. (33').

Sárga lap:

Bálint (32'), Tumbas (75'), ill. Brizik-Bodrogi (30').

Így játszottak a csapatok a 7. fordulóban:

Tápé ESK - Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (1-0)

Tápé, 200 néző. Vezette: Kovács Attila (Szalai Szabolcs István, Borbás Bottyán Aurél).

Tápé:

Szabó G. - Papdi, Bilics, Cseh, Cindel, Németh (Simovic 60'), Mike, Pócs, Szentes Bíró (Szántó 72'), Péter (Simon 88'), Glendza (Lőrinc 77').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

HFC:

Kovács - Kerepeczki, Kökény, Tóth, Nagy, Marton, Varga R., Dordevic, Nikutovic, Bertók (Maravic - a szünetben), Szabó D. (Rácz 81').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Szentes Bíró (45'), ill. Nagy (66').

Sárga lap:

Cseh (89'), ill. Marton (56'), Szabó D. (75').

Piros lap:

Bilics (86'), ill. Varga R. (86').

Tiszasziget SE - Mórahalom VSE 2-3 (1-0)

Tiszasziget. Vezette: Dobai János (Kócsó Tibor Zsolt, Kószó Csaba).

Tiszasziget:

Kispéter - Papp, Illés, Tumbas, Bálint, Bódi (Gárgyán 65'), Puhalák, Juhász Á. (Kató 81'), Drágity, Kasza (Frank 70'), Bernát.

Vezetőedző:

Stetakovic Marinko.

Mórahalom:

Czirják - Takács, Szücs (Barna 65'), Vojnic-Zelic, Márki, Gonda, Tóth L., Magyar, Zámbori, K.Tóth (Bokányi B. 90'), Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Drágity (44'), Tumbas (68'), ill. Magyar (62', 89'), Szőke (66').

Sárga lap:

Papp (26'), Frank (88'), ill. Szücs (23'), Márki (36').

Piros lap:

Bernát (54').

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Hódmezővásárhely 7 5 2 0 22 7 15 17
2. Tápé 7 5 1 1 22 6 16 16
3. Sándorfalva 7 5 0 2 11 3 8 15
4. Mórahalom 7 5 0 2 16 12 4 15
5. Ujszegedi TC 7 4 2 1 16 11 5 14
6. Tiszasziget 7 4 0 3 18 9 9 12
7. Csongrád 7 2 5 0 13 8 5 11
8. Mindszent 7 3 1 3 10 17 -7 10
9. FK 1899 Szeged 7 2 4 1 7 8 -1 10
10. Makó 7 2 3 2 6 6 0 9
11. Szentesi Kinizsi 7 2 1 4 8 14 -6 7
12. Rosmarin Mártély 7 2 0 5 12 17 -5 6
13. Algyő 7 1 3 3 8 11 -3 6
14. Ásotthalom 7 0 4 3 10 16 -6 4
15. Szegedi VSE 7 0 1 6 4 18 -14 1
16. Kistelek 7 0 1 6 3 23 -20 1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.