Sport

Labdarúgás: Izrael és Litvánia ellen győzelmet ünnepelne a magyar amatőr válogatott

Labdarúgás: Izrael és Litvánia ellen győzelmet ünnepelne a magyar amatőr válogatott

2014. október 21., kedd
Labdarúgás: Izrael és Litvánia ellen győzelmet ünnepelne a magyar amatőr válogatott
magyarorszag_irorszag09_gs

Rendkívül nehéz mérkőzésen mutatkozott be a kelet-magyarországi amatőr labdarúgó-válogatott az UEFA Régiók Kupája hazai rendezésű selejtezőjében. A Major László, Fecsku István páros által dirigált együttes 4-1-re kapott ki Írország legjobbjaitól a nyitányon. A fiaskóról és a további tervekről a csapatkapitány Marton Bencét, illetve Balogh Ádámot kérdeztük.

magyarorszag_irorszag29_gs

"Óriási megtiszteltetés volt, hogy csapatkapitányként léphettem pályára, mindemellett vegyes érzelmek kavarognak most bennem. Sajnos ugyanis a mérkőzést nem sikerült megnyernünk, ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindenki megtett minden tőle telhetőt és emelt fővel távozhattunk a pályáról" - fogalmazott a Hódmezővásárhelyi FC balhátvédje. Kitért rá, számítottak arra, hogy ellenfelük ívelt labdákkal, valódi erőfutballal operál majd, amit a pályán a kezdősípszó után ténylegesen meg is tapasztalhattak. Hozzátette, az első húsz percben nagy nyomás nehezedett a csapatra, ráadásul akadnak olyanok a keretben, akiket klubjuk a hétvége folyamán nem tudott pihentetni. Mindez kiütközött a mérkőzés folyamán is, még ha a legtöbb egyesület vezetői mindent meg is tettek, hogy a játékosok frissen érkezhessenek a tornára. "Nem tudtuk részletesebben feltérképezni az íreket, a következő két ellenfelükkel ilyen szempontból lehet, hogy könnyebb dolgunk lesz, mert volt, aki a délelőtti mérkőzést megtekintette. Jól sikerült a felkészülésünk, a munkahelyet, iskolát mindenki igyekezett félrerakni, fel kell emelnünk a fejünket a továbbiakban. A hátralévő két mérkőzésünkön megpróbálunk nyerni" - tekintett előre

Marton Bence

.

magyarorszag_irorszag23_gs

Csapattársa, a hazai fronton az UTC-t erősítő

Balogh Ádám

a védelem tengelyében kapott helyet, de őt is hasonló impulzusok érték, mint vásárhelyi kollégáját a szélen. "Sokkal erősebbek fizikálisan nálunk az írek, ennek megfelelően a tempó is teljesen más volt, mint amit itthon megszokhattunk a megyei bajnokságokban. A párharcok javát elvesztettük, megérdemelten nyert az ellenfelünk" - foglalt állást a meccs végkimenetelét illetően. "Csapaton belül megbeszéltük egymással és a mesterrel, hogy bármilyen eredmény szülessen is, nekünk az már egy ajándék, hogy itt lehetünk. Küzdöttünk a legvégsőkig, hogy meccsben maradjunk. Azt hiszem, látszott végig, hogy egy percre sem adtuk fel a mérkőzést. Bízunk benne, hogy a csoport másik két résztvevője nem képvisel ekkora játékerőt. Szerdán és pénteken mindent meg fogunk tenni a győzelemért" - zárta gondolatait az újszegedi kötődésű játékos.

Vajgely Pál, Szuda Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.