Sport

Labdarúgás: az időjárással és egymással is megküzd a Tápé és az FK

Labdarúgás: az időjárással és egymással is megküzd a Tápé és az FK

2014. október 24., péntek
Labdarúgás: az időjárással és egymással is megküzd a Tápé és az FK
tape_fk25_gs

Szegedi rangadóval folytatódnak a megyei I. osztály küzdelmei a hétvégén Tápén, a hazaiak a nagyszerű szériát futó FK 1899 Szeged együttesét fogadják a 11. fordulóban.

A két együttes egyaránt kiváló szezont fut eddig,

Paksi Péter

legénysége az éllovas HFC sarkában lépkedve a második helyen áll, míg a diszkoszvetősök egyre egyenletesebb teljesítményt nyújtva az ötödikek. Előbbi együttes két, utóbbi három zsinórban megnyert találkozó után érkezik a szombati derbire, az aktuális forma aligha lesz majd tehát akadálya annak, hogy látványos 90 percben legyen része a kilátogató publikumnak. Nem úgy az időjárás – a napok óta zuhogó eső minden bizonnyal megterheli a megyei pályák gyepszőnyegét, így Tápén is igen zord körülmények várhatók. A kérdés tehát az, melyik fél találja meg az adott viszonyok között a legcélravezetőbb megoldást a gólszerzésre.

Fontos lenne a 3 pont Tombáczéknak

Online

Szombaton 14.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tápé ESK - FK 1899 Szeged megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Jó hír a tápéi szurkolók számára, hogy

Bilics Igor

visszatér eltiltása után, míg

Németh László

sérülését kiheverve áll ismét a szakmai vezetés rendelkezésére. Mégis lesznek hiányzók a vendéglátóknál, hiszen

Mike Gábor

az egy héttel ezelőtti, algyői győzelem alkalmával ötödik sárga lapját gyűjtötte be a szezonban,

Pócs Tamás

pedig a hét folyamán a kelet-magyarországi válogatott tagjaként két meccsen 174 percet töltött a pályán

Írország

és

Izrael

ellenében, és könnyen szerephez juthat a Litvánia elleni, pénteki találkozón is. A technikás szélső aligha lehet tehát a Tápé segítségére szombaton, csapatának azonban így is kulcsfontosságú az újabb három pont megszerzése, amellyel nyomás alatt tarthatná az éllovas Hódmezővásárhelyt. „Mindenképpen egy jó rangadónak ígérkezik ez az összecsapás, az FK Szeged egy stabil, jó együttes, amit bizonyít, hogy mindössze egyetlen vereséget szenvedtek eddig. Az elmúlt években is mindig kiváló mérkőzéseket játszottunk velük, úgyhogy a hétvégén is egy harcos, kemény találkozóra számítok. Sajnos, az időjárás okán egy mélytalajú pályán játszik majd a két csapat, de ettől függetlenül csakis a győzelemben gondolkodunk. Az elmúlt fordulók során arattunk néhány szerencsés sikert, de igyekszünk tenni is azért, hogy a szerencsét a magunk javára fordítsuk. A támadójátékunk az utóbbi időben kevésbé volt éles, mint a bajnokság korai szakaszában, de megpróbálunk ezen javítani, és minél több helyzetet teremteni az ellenfelek kapuja előtt” – vélekedett a hétvégi derbiről Paksi Péter, a Tápé trénere.

Hüvös Gábor vezeti a szurkolók csapatát Tápén

tape_fk19_gs

Fontos változás lesz az FK esetében, hogy a csapat vezetőedzői posztjáról nyáron távozott

Hüvös Gábor

egy találkozó erejéig visszatér a kispadra, miután a jelenlegi mester,

Tóth János

családi elfoglaltságai miatt nem tudja irányítani szombaton tanítványait. „Megtisztelő érzés, hogy Tóth János engem kért fel távollétében elsőként, hogy helyettesítsem, amit örömmel vállaltam is. Nem kellett sokat gondolkodnom a döntésen, hiszen az FK padján ülni mindig egy megtisztelő feladat. Izgalommal várom a tápéi mérkőzést” – fogalmazott portálunknak a kék-feketéket korábban évekig vezető tréner. Hozzátette, abban a szerencsés helyzetben van, hogy a teljes keret rendelkezésére áll, sem eltiltások, sem sérülések nem tizedelik a csapatot. A diszkoszvetősök ráadásul immár hat mérkőzés óta veretlenek, utoljára a

Hódmezővásárhely

tudta két vállra fektetni Dóra Jánosékat, még szeptember elején. „Jó sorozatot tudhat magáénak a csapat, amit nem szeretnénk megszakítani, legalább egy ponttal távoznánk Tápéról. Az esős időjárás nagyban befolyásolja majd a játék képét, minden bizonnyal nem azon dől majd el a találkozó kimenetele, hogy melyik csapat rendelkezik technikásabb, a földön képzettebb játékosokkal. Az lesz az elsődleges kérdés, ki bírja majd jobban erővel a sárdagasztást, melyik együttes lesz a motiváltabb és hisz jobban a győzelemben. Igazi férfimunkára lesz szükség ezen a mérkőzésen” – foglalt állást a hétvégi találkozóról Hüvös Gábor.

A Tápé ESK várható kerete:

Tombácz, Szabó G. (kapusok), Simon, Mudresa, Cseh, Németh, Cindel, Papdi, Bilics, Lőrinc, Dlusztus, Szántó, Pócs, Simovic, Szentes Bíró, Crkvenjakov, Péter, Glendza.

Az FK 1899 Szeged várható összeállítása:

Vasas – Makai, Turján, Boldizsár, Degovics, Barta, Molnár, Varga R., Imre, Heredea, Mihalkó.

Emlékeztetőül legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön (2014. március 22.):

FK 1899 Szeged - Tápé ESK 1-1 (1-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Szeles Ádám (Dobai János, Bartucz Ferenc).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Szecska, Forró, Turján, Barta (Degovics 72'), Csuka (Németh 61'), Imre, Lajkó (Szalai 64'), Varga (Dedovics 71'), Péter-Szabó, Dóra.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Tápé:

Szabó G. - Papdi, Cseh, Laczkó, Gonda, Lőrinc, Pócs (Nagy 66'), Vangel (Kőszegi 90+1'), Bárkányi, Molnár, Rácz (Cindel - a szünetben).

Megbízott edző:

Hódi Mihály.

Gólszerzők:

Turján (44'), ill. Gonda (22').

Sárga lap:

Forró (78'), Turján (80'), ill. Pócs (41'), Nagy (68'), Molnár (69'), Cseh (88').

Így játszottak a csapatok a 10. fordulóban:

Algyő SK - Tápé ESK 0-1 (0-1)

Algyő. Vezette: Barta Norbert István (Török Tamás, Boros Máté Dávid).

Algyő:

Szűcs M. - Szélpál, Gyimesi, Sebők (Bella - a szünetben), Pénzváltó, Takács (Rufino 70'), Szűcs K., Podonyi, Szalma, Pataki, Bogdán (Farkas 70').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Tápé:

Tombácz - Simon (Papdi 82'), Mudresa, Cseh, Cindel, Lőrinc (Szentes Bíró - a szünetben), Mike, Pócs, Crkvenjakov (Szántó 80'), Péter (Dlusztus 75'), Glendza (Simovic 63').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerző:

Cindel (7').

Sárga lap:

Szűcs K. (23'), Takács (28'), Pataki (59'), Szélpál (76'), ill. Lőrinc (30'), Cseh (48'), Mike (61').

FK 1899 Szeged - Szentesi Kinizsi TE 1-0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Sechna Gábor (Bálint Attila, Kepka Roland).

FK 1899 Szeged:

Vasas - Makai, Boldizsár, Turján, Barta, Imre (Lajkó - a szünetben), Molnár, Heredea (Dóra 57'), Mihalkó (Füle 67'), Szalai (Degovics - a szünetben), Varga R. (Szőcs - a szünetben).

Vezetőedző:

Tóth János.

Szentes:

Gömöri - Lajos, Kis, Németh Ar., Széll (Polyák 74'), Lekrinszki (Kánvási 72'), Bordács, Légrádi (Tolnai 85'), Gránicz, Tóth (Pengő 88'), Orovecz (Tirpák 82').

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán.

Gólszerző:

Dóra (80').

Sárga lap:

Barta (14'), Lajkó (82'), ill. Széll (32'), Lekrinszki (39'), Lajos (85').

Piros lap:

Kis (78').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.