Sport

Labdarúgás: az FK és az Ásotthalom is új szériát nyitna

Labdarúgás: az FK és az Ásotthalom is új szériát nyitna

2014. október 3., péntek
Labdarúgás: az FK és az Ásotthalom is új szériát nyitna
fk_asotthalom_mj 015

A Csongrád megyei I. osztály nyolcadik fordulójában az FK 1899 Szeged az Ásotthalommal játszik a szombati játéknapon, mindkét fél lezárná az eddig történteket, és az új periódus nyitásaként tekintene egymás elleni mérkőzésükre.

Döntetlenekben nincs hiány a feleknél, mind az FK, mind pedig az Ásotthalom eddig négyszer adta remire soros bajnokiját. A

Tóth János

által irányított diszkoszvetős alakulat ráadásul az előző három meccsét egyaránt 1-1-el zárta, az előző fordulóban az Algyő ellen mentett pontot az utolsó percekben. A Mórahalom elleni győzelmet követően az FK még a negyedik fordulóban másodikként látogathatott a Hódmezővásárhelyhez, az azóta eltelt négy fordulóban azonban csupán három pontot szerzett, köszönhetően a sorban játszott döntetleneknek, így a nyolcadik helyről várhatja a folytatást az eddig megszerzett 10 ponttal. " Most már lemaradásban vagyunk a kitűzött céljainkhoz képest, így a döntetlennél jobb eredményt kellene elérnünk, több pontot kellene szereznünk, úgyhogy úgy próbáljuk meg lejátszani ezt a meccset, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Néhány kisebb sérültünk, betegünk van, az ő sorsuk még képlékeny a szombati meccsel kapcsolatban." - mondta el portálunknak Tóth János, az FK Szeged edzője. Döntetlenekben nincs hiány Ásotthalmon sem.

Hevesi Tibor

együttesének remiszériája a múlt héten szakadt meg, amikor hazai pályán 1-0-ra kaptak ki a Sándorfalva ellen, előtte zsinórban négy bajnokin is egy pontot szereztek. Változatos döntetlenek voltak ezek, volt, ahol Bajiék voltak többgólos előnyben, máskor viszont tetemes hátrányt sikerült ledolgozni a meccs során, de győztesen még nem tudták elhagyni a pályát az ásotthalmiak ebben a szezonban. Meg kell jegyezzük, hogy egy bajnokival kevesebbet játszott az Ásotthalom osztálybeli társainál, az ötödik fordulóban az időjárás miatt félbeszakadt a bajnokija a Mindszent ellen. " Próbálunk mindenképpen felkészülni az FK Szeged labdatartó játékára, igyekszünk ebben minél több zavart okozni, hogy minél több hiba csússzon ellenfelünk játékába. Nem nagyon alakulnak szerencsésen számunkra a meccseink végkimenetele, rendre olyan dolgok történnek velünk, amit mi nem szeretnénk, főleg a befejezésekkel állunk hadilábon, azonban végre meg szeretnénk szerezni az első győzelmünket. Találkoztunk az FK-val a felkészülés során is, ismerjük ellenfelünket, illetve múlt héten személyesen láttuk az FK-Algyő mérkőzést, igazán sok újdonságot nem tud nyújtani egymásnak a két csapat. Gólgazdag meccseket játszottunk a múltban, főleg az ő javukra, azonban bízunk benne, hogy ez a hagyomány most meg fog szakadni. Átbeszéltük a srácokkal az eddigi szereplést, úgy gondolom, motivációban és figyelemben van szükségünk többre, mint amit eddig nyújtottunk, és akkor jönni fog a nyerő széria. Amíg ezekben nem lépünk előre, addig botladozni fogunk. Munkahelyi elfoglaltság miatt Somlyai Dávid munkahelyi elfoglaltság miatt fog hiányozni, a többiekre viszont számíthatok." - mondta el Hevesi Tibor, az Ásotthalom edzője. Hogy melyik gárda számára sikerül megtörni a döntetlen-szériát, az kiderül szombaton 17 órától, a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján, a mérkőzést portálunk élőben közvetíti.

Az FK 1899 Szeged várható kezdőcsapata:

Vasas – Makai, Boldizsár, Barta, Varga, Molnár, Prontvai, Füle, Imre, Dóra, Mihalkó D.

Az Ásotthalom TE várható kezdőcsapata:

Ábrahám vagy Urlauber - Rencsár, Vastag, Németh P., Grósz, Szlobodnyik G. vagy Kothencz L., Kiszner, Mihalkó M., Bokányi vagy Hatvani J., Baji, Török A.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Csongrád megyei I. osztály, 7. forduló

FK 1899 Szeged – Algyő SK 1-1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 150 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Borbás Bottyán Aurél, Nagy Gábor)

FK Szeged:

Vasas – Makai, Boldizsár, Barta, Varga, Molnár (Turján, 70′), Prontvai, Füle (Szalai, 38′), Imre (Herczeg, 75′), Dóra (Németh, 57′), Mihalkó.

Vezetőedző:

Tóth János.

Algyő:

Szűcs M. (Révész, a szünetben) – Szélpál, Sebők, Pénzváltó, Takács, Szűcs K., Szalma, Podonyi, Daróczi, Pataki (Koza, 89′), Farkas (Bella, 75′).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Makai (90+1′), illetve Podonyi (78′)

Sárga lap:

Prontvai (35′), Varga (68′), Németh (80′), illetve Szalma (66′), Takács (74′)

Ásotthalom TE - Sándorfalva SK: 0 - 1 (0-1)

Ásotthalom, vezette: Soós István (Bán Imre, Barna Zoltán)

Ásotthalom:

Ábrahám - Somlyai, Vastag, Kiszner (Malatinszki, 73'), Török A. (Kothencz L., 61'), Rencsár, Mihalkó M., Szlobodnyik G., Grósz M., Baji, Hatvani J (Hatvani Z., a szünetben).

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

Sándorfalva:

Batik - Kanász N. L., Kalapács, Kanász N. G., Farkas, Guberinic M. (Romic, 30'), Lazinica (Tóth L., 87'), Guberinic V., Takács (Drogba, 88'), Széll (Huszka, 90'), Szanka.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Gól:

Takács (36')

Sárga lap:

Vastag (79') ill. Kalapács (28')

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén (2014. május 31.)

Ásotthalom TE - FK 1899 Szeged: 2 - 0 (1-0)

Ásotthalom, vezette: Gera Ferenc (Boros Máté Dávid, Barna Zoltán)

Ásotthalom:

Urlauber - Somlyai, Vastag, Kiszner, Orosz (Szolákovics, 88'), Rencsár, Kothencz L., Bokányi, Hatvani Z. (Dóra T., 87'), Baji, Kothencz G.

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

FK Szeged:

Brunczvik - Szecska, Turján, Boldizsár (Németh A., a szünetben), Barta (Makai, 81'), Heredea, Csuka (Szőcs, 54'), Forró, Lajkó, Varga, Dóra J.

Vezetőedző:

Hűvös Gábor.

Gól:

Baji (14', 90')

Sárga lap:

Kiszner (33'), Bokányi (48'), Baji (58') ill. Varga (30'), Heredea (47')

Kiállítva:

Forró (87')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.