Közélet

"Kötelességünk tisztelni az időseket" - Idősek világnapja Rókuson

"Kötelességünk tisztelni az időseket" - Idősek világnapja Rókuson

2014. október 4., szombat
"Kötelességünk tisztelni az időseket" - Idősek világnapja Rókuson
szokene_nyugdijaklub_mj 050

Zenével és verssel köszöntötte Szőke Barnabásné Rókus szépkorúit az október elsejei idősek világnapja alkalmából, a képviselőjelölt kihangsúlyozta az idősek példamutatását, és a fiatalok kötelességét az idősek tiszteletére és segítésére.

"A legnagyobb művészet tudod mi? Derűs szívvel megöregedni…" - idézte Sík Sándor versét

Szőke Barnabásné

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület képviselőjelöltje a négyes számú választókörzetben. "Az ilyen rendezvényekkel, személyes találkozásokkal tudjuk megmutatni a szépkorúaknak: nem maradtak magukra, az ő életük jobbá tételéért dolgozunk, és nem csak a ma, hanem az év minden napján" - mondta el Szőke Barnabásné. "Hiányoljuk az ilyen programokat, és nagyon hálásak vagyunk Szőke Barnabásnénak és

Kothencz Jánosnak

, hogy ismét szerveznek hasonló rendezvényeket, eddig ugyanis nem volt, aki összefogja az időseket, akik nem tudtak hova menni" - nyilatkozott egy helyi nyugdíjas. "Büszkék vagyunk Kothencz Jánosra, hatalmas feladatot vállalt el, és őszintén törődik mindenkivel, ugyanis ezt az idősek korábban nem kapták meg" - tette hozzá. A hölgy kiemelte, hogy úgy tűnik, a jelenlegi városvezetés csak magára figyel, elhanyagolja a szegedieket, és ebbe belefáradtak az emberek, példaként hozta fel az újszegedi Partfürdőt, amelynek árai nem vállalhatóak egy nyugdíjas számára.

szokene_nyugdijaklub_mj 011

"

Botka László

ígéretes polgármesterként kezdte szegedi működését, azonban megváltozott, mára az átlagember csak elutasítással találkozik a városvezetés felől" - panaszkodott egy másik helyi lakos. "A várost külsőleg valóban széppé varázsolták, azonban ez mit sem ér, ha a szegediek nem tudják kifizetni a rezsijüket, sőt, egyeseknek még enni sincs mit" - fűzte hozzá. A nyugdíjas méltatta Kothencz János munkásságát, az emberekhez való viszonyát, és elismerően szólt a családi napokról. "Kell egy kis vidámság az ember életébe, még ha csak egy napra is, azonban a jelenlegi városvezetés ezt sem biztosítja" - emelte ki. "Olvastuk a L.É.T. képviselőjelöltjének programját, és meggyőző volt, a saját problémáinkat, elképzeléseinket látjuk viszont Szőke Barnabásné terveiben" - mondták el a rókusiak. Üdvözlik a köztéri ülőhelyek, nyilvános illemhelyek, esőbeállók létesítését, kiemelten támogatják a nyugdíjas klubok, időseknek szánt rendezvények szervezését, ahol az idősek rendszeresen összegyűlhetnének. "Magunkénak érezzük ezt a programot, ezért támogatjuk Szőke Barnabásnét" - fejtette ki egy helyi lakos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.