Kézilabda: Törökszentmiklóson törte meg rossz sorozatát az FKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fkse_algyo_torokszentmiklos

Három vereségből álló negatív szériáját adta át a múltnak szombaton az FKSE, Dankó Ervin legénysége a Törökszentmiklós otthonából távozott kétgólos sikerrel.

A két együttes legutóbb október 8-án, a Magyar Kupa 2. fordulójában harcolt egymás ellen, amikor is az algyőiek hatgólos győzelmet arattak. A hazaiak mindenképpen szerettek volna revansot venni a vereségért, de Dankó Ervin csapata is pontszerzésért utazott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városba. Nem hiába. A vendégek a teljes játékidő alatt uralták a pályát, és már az első félidő végére jelentős előnyre tettek szert, melyet a második játékrész 16. percére kilenc gólra hizlaltak fel. A kőkemény védekezésnek is köszönhetően Kiss Oliver kapuja percekig bevehetetlen volt a hazai gárda számára. A meccs végére a miklósiak kicsit erőre kaptak, de ezen a napon ismét az FKSE Algyő volt a jobb, így újabb két pontot szerzett a bajnokságban.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 7. forduló:

Arago Törökszentmiklósi KE – FKSE Algyő 20-22 (6-12)
Törökszentmiklós, Városi Sportcsarnok. Vezette: Bujdosó Zoltán, Mihály András.
FKSE: KISS O. – AMBRUS 6, ZÖLDY 3, László 2, SZEPESI 2, Bélecki 2, Varga. Csere: Deák (kapus), RAFFAI 1, Gazsó 1, Pál, KOCSIS 1, Berta, Valaczkai 1, Bolvári 1, Teimel 2. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: „Sokat készültünk az ellenfél játékából. Ez a védekezésünkön meg is látszott. Igazi csapatmunkával sikerült megnyernünk ezt a fontos idegenbeli mérkőzést.”

Győzelem az NB II-ben is

A második vonalban szereplő gárdához hasonlóan a Barok István vezette második csapat is idegenben aratott győzelmet. Vörös Árpádék Hajdúszoboszlóról távoztak kilencgólos diadallal.

Férfi kézilabda NB II Délkeleti csoport, 6. forduló:

Hajdúszoboszló KSKE – FKSE-Algyő II 23-32 (13-15)
Hajdúszoboszló 150 néző. Vezette: Csörgő, Vitális.
FKSE-Algyő: Gera- Czirják, VÖRÖS 7/4, SZÉLPÁL 4, Pádár, ZSADÁNYI 3, ZOMBORI 5/3. Csere: PALLÉR (kapus) BERTA T. 6, ENGI 5, Bozsák, Udvari, Sárkány 1, Pál V. 1, Tóbiás. Edző: Barok István
Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 8/7.

Barok István: “Korrekt játékvezetés mellett, már az első félidőben el kellett volna döntenünk a találkozót, de 9-4 után néhány butasággal visszahoztuk a meccsbe a hazaiakat. A második félidőben viszont kijött a két csapat közötti reális különbség.”

Előző sztori

Hétfőn veheti át Botka mandátumát Gőgös Zoltán

Következő sztori

Két magyar rendező filmjét is díjazták Valladolidban + VIDEÓ