Sport

Kézilabda: egy félidőt bírt a Pick Kielcében

Kézilabda: egy félidőt bírt a Pick Kielcében

2014. október 4., szombat
Kézilabda: egy félidőt bírt a Pick Kielcében
pick_kielce10_mj

A Bajnokok Ligája csoportkörének második mérkőzésén a MOL-Pick Szeged az első 30 percben kiválóan tartotta magát a lengyel Kielce otthonában, a második játékrészben viszont nem tudta megismételni addigi produkcióját, így vereséget szenvedett második csoportmeccsén.

A csoport favoritjának is tekinthető lengyel Kielce otthonában jól kezdett a MOL-Pick: az első tíz percet kétgólos előnnyel zárta Juan Carlos Pastor csapata, Zubai, Balogh és Bombac is remekül játszottak. (5-7) Ezt követően is tartotta magát a szegedi csapat, sőt, a hazaiak elvesztették a továbbiakra Michal Jureckit, akit piros lappal kiállított a játékvezető. A 22. percben ismét a Picknél volt az előny, Balogh újabb találatát követően a egyetlen góllal, de vezetett a szegedi együttes. (12-13) A félidőre elolvadt az előny, bár hárommal is vezetett a Kielce, de a Pick vissza tudott jönni egy gólra, így a Kielce vezetésével zárult az első 30 perc. (18-17) A második félidő hasonlított a Zaporozhye elleni produkcióhoz: kicsit beragadt a Pick, ezt pedig a Kielce kegyetlenül kihasználta. Öttel is mentek már a lengyelek, ez pedig az egy héttel ez előtti feladathoz képest is sokkal nehezebb folytatást ígért a meccs utolsó harmadára a Pastor-csapatnak. (24-19) Még egyszer megközelítették lengyel riválisukat Vadkertiék (25-22), de az ezt követően rövid időn belül kapott hat gól eldöntötte a meccset, innen már nem volt visszaút a MOL-Pick számára, amely így 37-32-s vereséget szenvedett a Kielce otthonában. Ezzel a MOL-Pick Szeged két meccset követően két ponttal áll csoportjában, egy győzelemmel és egy vereséggel. Legközelebb szerdán lépnek pályára Zubaiék, 18 órától Orosházán játszik bajnokit a Pick, majd október 12-én a BL-ben a dán Aalborg otthonában játszik Juan Carlos Pastor együttese.

Vive Tauron Kielce - MOL-Pick Szeged 37-32 (18-17)

Kielce, 3500 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).

Kielce:

Szmal - Reichmann 3, Strlek 4, LIJEWSKI 6, Musa 1, Jurecki, Zorman 2. Csere: Sego (kapus), BIELECKI 6, AGUINAGALDE 4, Zorman 2, Chrapkowski 2, Grabarczyk, Tkaczyk 2, Cupic 2, Buntic 2/1, Jachlewski 1.

Vezetőedző:

Talant Dusebajev.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Parrondo 1, BALOGH 9, BOMBAC 9, Zubai 2, Ilyés 2, Källman 2. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Vranjes 3, Mindegía 2, Prodanovics 1, Vadkerti, Ancsin 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

6 perc, ill. 6 perc.

Hétméteres:

1/1 ill. 6/6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.