Sport

Kézilabda: bravúrra lesz szükség Lengyelországban

Kézilabda: bravúrra lesz szükség Lengyelországban

2014. október 3., péntek
Kézilabda: bravúrra lesz szükség Lengyelországban
pick_kielce04_mj

A MOL-Pick Szeged játékosainak nincs ideje unatkozni. A vasárnapi Zaporozhye elleni BL-meccset követően kedden bajnokit játszottak a PLER-rel, szombaton pedig ismét a Bajnokok Ligájában érdekeltek. Vadkertiéknek minden erejükre szükségük lesz, ha ponttal, pontokkal szeretnének hazatérni a csoport favoritjának számító lengyel Kielce otthonából.

A PLER elleni könnyed győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligája csoportkörének második mérkőzésére a MOL-Pick Szeged.

Juan Carlos Pastor

csapatának szombaton sokkal nehezebb dolga lesz a 11-szeres lengyel bajnok otthonában, a Vive Tauron Kielce ellen lép pályára a szegedi csapat. A lengyel csapat keretében olyan klasszisok találhatóak, mint

Michal Jurecki, Karol Bielecki

, vagy éppen a horvát szélső,

Ivan Cupic

. A Kielce a BL csoportkörének első fordulójában nehezen indult be, de végül ötgólos győzelmet aratott a svájci Scaffhausen otthonában (28-33), így a MOL-Pick Szegedhez hasonlóan győzelemmel rajtolt a sorozatban. További hasonlóság a két klub között, hogy a Kielce is vezeti jelenleg hazája bajnokságát, méghozzá ugyanolyan aránnyal, mint a Pick Szeged: bár a Kielce kevesebb bajnokin van túl, az eddig lejátszott öt bajnokija közül mindet megnyerte, a legutóbbit éppen kedden, amikor is 11 góllal múlta felül a Kwidzyn gárdáját. (36-27) Az előző évadban a Kielce megnyerte hazája bajnokságát, ezzel megvédte címét, míg a Bajnokok Ligájában a német Rhein-Neckar Löwen idegenben lőtt több góllal ejtette ki a lengyel csapatot a legjobb nyolc közé jutásért vívott harcban. A lengyelek edzője egyébként az a

Talant Duyshebaev

, akit

csütörtöki hírek

szerint a jövő héten kinevezhetnek a magyar férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitányává, bár ezt az értesülést még nem kommentálta a Magyar Kézilabda Szövetség. A MOL-Pick Szeged megküzdött a sikerért a HC Motor Zaporozhye elleni BL-nyitányon, azonban a csapat megmutatta, hogy nem adja fel vert helyzetből sem, vissza tudott kapaszkodni négygólos hátrányból, és meg tudta nyerni a mérkőzést. Eddig kétszer találkoztak a felek, eddig felemás a mérleg a lengyelekkel szemben. Míg idehaza 26-25-re nyerni tudott a Pick, addig Lengyelországban 32-27-re a Kielce tudott nyerni. Mint azt a klub honlapja közli, a MOL-Pick Szeged pénteken reggel kel útra, majd 18 órakor edz a csarnokban a szombati mérkőzést megelőzően. Az biztos, hogy a múlt hetihez hasonló megingás nem fér bele Lengyelországban, az első félidő elején bemutatott védekezést ha állandósítani tudja a Pastor-csapat, akkor lehet keresnivalója a Kielce ellenében. A csapatot két busznyi szurkoló is elkíséri Kielcébe, remélhetőleg az ő hangjuk segítségével is bravúrt tud majd felmutatni a Pick Szeged. A találkozó szombaton 14 órától kezdődik, a DigiSport 1 pedig élőben közvetíti a Vive Tauron Kielce - MOL-Pick Szeged összecsapást. A szegediek mérkőzésre utazó kerete: Sierra, Wyszomirski (kapusok), Prodanovics, Parrondo, Balogh, Ancsin, Mindegía, Bombac, Zubai, Vranjes, Ilyés, Blazevic, Vadkerti, Källman, Velky.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.