Közélet

Ismét javítási munkák kezdődnek az algyői hídon

Ismét javítási munkák kezdődnek az algyői hídon

2014. október 18., szombat
Ismét javítási munkák kezdődnek az algyői hídon
algyoitiszahid_wiki

Hétfőn ismét félpályás útlezárással járó javítási munkák kezdődnek a 47-es főúton Szeged és Hódmezővásárhely között az algyői Tisza-hídon – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor

közölte: a javítási munkákra azért van szükség, mert a híd egyik saruja kimozdult a helyéről. A saru a hídnak az a része, amely a pilléreken keresztül támasztja a szerkezetet, követve a dilatációból - hőmérséklet okozta térfogatváltozásból - eredő mozgást. Jelenleg a saru elmozdulása ugyan nem befolyásolja a híd állapotát, de további, nagyobb mértékű kitérés esetén problémákat okozhat. A szakemberek első lépésként óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be a hídon, hogy a járműforgalom hatása minél kisebb legyen. A félpályás útzárra azért van szükség, hogy a híd megemelt és ideiglenesen alátámasztott felére ne nehezedjen a forgalomból származó plusz teher. Ez azt is jelenti, hogy bár a közlekedők számára nem lesz látványos a munkavégzés, a korlátozás bevezetése mégis szükséges, hiszen több ezer tonnányi tömeg mozgatására lesz szükség – tudatta a kommunikációs vezető, hozzátéve: a munka teljes körű elvégzése előreláthatóan két hétig tart majd. Az algyői hídon a legutóbb júniusban végeztek - időszakosan jelentős torlódásokkal járó - javítási munkákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.