Közélet

Ismét Bécsbe repíti a szegedieket az Advent Expressz!

Ismét Bécsbe repíti a szegedieket az Advent Expressz!

2014. október 21., kedd
Ismét Bécsbe repíti a szegedieket az Advent Expressz!
advent_becs

A MÁV Nosztalgia Kft. a nagy érdeklődésre való tekintettel idén harmadik ízben is elindítja Advent Expressz Élményvonatát Szegedről, a Napfény Városából 2014. november 29-én.

Szegedről 2012-ben indult útnak először az Advent Expressz, hogy elgördítse vendégeit a bécsi adventi vásárra. Idén november 29-én, szombaton hajnalban szállhatnak fel a szegediek az Élményvonat fedélzetére, hogy a már jól megszokott, kellemes hangulatban tehessenek ismét egy csodás kirándulást a karácsonyi fényekben úszó császárvárosban. A „Wiener Adventzauber” (bécsi adventi varázslat) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik és Bécs legszebb terei hangulatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A Maria-Theresien-Platz standjai karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák világával fűszerezi az ünnepi hangulatot. A Schönbrunni palota és díszkert megtekintése télen is csodálatos szórakozást nyújt, ahová a vonat megérkezése után átkísérik a vendégeket. A kastély termei vezetéssel tekinthetők meg, a különböző tárlatvezetésekről és az árakról a www.schoenbrunn.at oldalon található részletes információ. A minden kényelemmel felszerelt, hosszú utazásokra specializálódott rendkívül kényelmes, nagy lábterű, dönthető ülésekkel felszerelt vasúti kocsikban névre szóló helybiztosítást kapnak az utasok. A vonaton étkezőkocsi gondoskodik a kiszolgálásáról. A hangosításnak köszönhetően, az utazás teljes időtartama alatt a vonat valamennyi kocsijában működik az utas-tájékoztatás. A vonat fedélzetén ünnepi hangulat várja a vendégeket. Az Orfeum (zene)kocsiban a szegediek nagy kedvence, a JuniOlds zenekar Kelemen Pista vezetésével szórakoztatja a zenés-táncos mulatozást kedvelő utasokat. A szerelvényben étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség nyílik odaútban reggelizni, visszaútban vacsorázni. A Szegedről 4.45-kor induló Advent Expressz Szeged –Kistelek- Kiskunfélegyháza – Kecskemét- Nagykőrös – Cegléd – Bécs útvonalon közlekedik felszállási lehetőséget biztosítva a fent említett állomásokon. Az Advent Expresszre szóló részvételi díj (Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd felszállással) felnőtt teljes áru - standard osztályon: 12.990 Ft/fő, gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 8.990 Ft/fő, Pullman Club osztályon, 4 személyes asztalnál: 19.990 Ft/fő, Pullman Club osztályon, 2 személyes asztalnál: 21.990 Ft/fő. Az utazás gyermekeknek 4 éves korig külön ülőhely nélkül díjmentes. Az adventi szerelvény 10.54-re érkezik Bécs/Wien Westbahnhof pályaudvarra. Az Advent Expressz Bécsből 17.20-kor indul vissza, és 23.44-kor érkezik meg utasaival Szegedre. Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyazonosító okmány szükséges. Jegyek a MÁV Nosztalgia Kft. vidéki partnerhálózatánál elővételben válthatók. Szegeden az Adria Tours (Szeged, Kárász u. 9.), Montana Tours (Szeged, Somogy Béla u. 20.), és a Top Tours Utazási Iroda Kft. (Szeged, Szentháromság u. 15.) irodáiban. A jegyárakról és az utazásról bővebben

az alábbi honlapon

olvashat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.