Közélet

Internetadó - Rogán Antal: politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség

Internetadó - Rogán Antal: politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség

2014. október 28., kedd
Internetadó - Rogán Antal: politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség

Nem futballhuligánokat, hanem politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség a Fidesz székházánál vasárnap történtek miatt - mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában hétfő este a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal

a vasárnapi, internetadó elleni demonstrációval kapcsolatban azt mondta: az nem civil, hanem egyértelműen pártpolitikai kezdeményezés volt, a szervezők felelőssége pedig kiterjed arra, hogy a rendezvény után van-e randalírozás. "Az MSZP teljesen egyértelműen olyan embereken keresztül szerveztette meg ezt a tüntetést, akik kötődnek hozzájuk" - fogalmazott a politikus. A frakcióvezető szerint a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén a pártok is megismerhetik, hogy kik azok, akiket a rendőrség őrizetbe vett: ők nem futballhuligánok, hanem politikai aktivisták. Arra a felvetésre, hogy a demonstráció főszervezője, Gulyás Balázs által indított internetes oldalon az jelent meg, hogy provokátorok térítették el a tömeg egy részét, az erőszakos cselekmények pedig a Fidesznek kedveznek, Rogán Antal azt mondta: "ezek azok a politikai aktivisták, akikkel ők dolgoztak együtt az elmúlt években". Hozzátette: "velük szerveztettek már a HaHában (Hallgatói Hálózat) a hallgatókkal különféle akciókat, ez már előfordult egyszer a Fidesz székházánál, ők ugráltak a köztársasági elnök hivatalánál, a Sándor-palotánál, ugyanazokat az embereket látjuk, és ezeknek a politikai kötődéseik teljesen egyértelműek". Rogán Antal megismételte: az erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan, ez nem a politikai párbeszéd formája. "Két héttel vagyunk túl egy önkormányzati választáson, a harmadik választást veszítik el ebben az évben, és úgy tűnik, hogy ezt képtelenek elfogadni, és ezért egyszerűen erőszakos módszerekhez nyúlnak, mert talán ez az utolsó kivezető út a saját belső konfliktusaiban is. De ezt az emberek többségének nem kell elfogadnia" - mondta a frakcióvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.