Közélet

Hétfőn veheti át Botka mandátumát Gőgös Zoltán

Hétfőn veheti át Botka mandátumát Gőgös Zoltán

2014. október 26., vasárnap
Hétfőn veheti át Botka mandátumát Gőgös Zoltán
Mesterházy Attila; Botka László

Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők kedden kezdhetik tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

A Ház ülése a szokásoknak megfelelően hétfőn 13 órakor kezdődik, a napirend előtti felszólalásokat követően

Gőgös Zoltán

veheti fel a Szeged polgármesterévé újraválasztott

Botka László

mandátumát az MSZP-frakcióban. Az interpellációkat, azonnali kérdéseket és kérdéseket követően a parlament módosíthat a mezőgazdasági kockázatkezelésről és az elektronikus útdíjról szóló törvényeken, majd Lezsák Sándor és Simicskó István személyében két új tagot választhat a Hungarikum bizottságba. A képviselők a hétfői ülésnap végén nemzetközi szerződések kihirdetéséről tárgyalhatnak. Kedden a házelnök előzetes napirendi javaslata alapján elsőként a tavaly elfogadott büntetés-végrehajtási kódex korrekcióról kezdhetnek vitát, ezt követi az új adótörvények tárgyalása. A kabinet javaslata bevezeti az ifjú házasok által igénybe vehető adókedvezményt, mérséklődik a cafetéria-juttatások kedvezménye, 2016-tól pedig négy év alatt duplájára nő a kétgyermekes családok által igénybe vehető szja-kedvezmény. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter eredeti javaslata alapján fennmaradhatnak és az internetadóval egészülnek ki a különadók, a szolgáltatóknak minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forintot kell fizetniük. Az elképzelést az ellenzéki pártok mellett számos civil szervezet is élesen bírálta, a Fidesz-frakció pedig jelezte, jónak látnák egy felső korlát bevezetését az internetadó esetében. A jövő évi adóváltozások része még, hogy a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenhet a magánfőzéssel előállítható pálinka mennyisége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.