Közélet

Három szurikátakölyök született a Szegedi Vadasparkban

Három szurikátakölyök született a Szegedi Vadasparkban

2014. október 9., csütörtök
Három szurikátakölyök született a Szegedi Vadasparkban
20141009_szurikata_00

A látogatók szeme előtt cseperednek a vadaspark első őszi szülöttei, a szurikáta kölykök. Bár az állatkertben a szurikáták jól szaporodnak, a közkedvelt kis állatok mindig nagy tetszést aratnak a látogatók körében.

A szurikáták pontos születési napját nem ismerik, mivel a kölykök a csapat által ásott kiterjedt üregrendszerben látják meg a "napvilágot", és csak később másznak elő, mikor már elég nagyra nőttek. A szüleik és nagynénjeik természetesen ekkor is óvva vigyáznak rájuk, a legkisebb veszély érzetére egyből menekülnek vissza, a biztonságos járatba. Nem véletlen az óvatosság, hiszen a dél-afrikai száraz, félsivatagos élőhelyükön számos ragadozó veszélyezteti őket, a légiek éppúgy, mint a föld alá is behatoló kígyók. A csapategység azonban nagy biztonságot jelent az utódnevelésben, a több szurikátaszem több veszélyt is meglát, sőt, együtt a kígyók ellen is fel tudnak lépni. A vadasparkban természetesen az őket megtekintő ember nem számít veszélyforrásnak, így a látogatók is hosszasan gyönyörködhetnek a kölykök játékában.

20141009_szurikata_01

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.