Közélet

Harminchárom millió forint gyűlt össze kórházaknak az Egészségváros keretében

Harminchárom millió forint gyűlt össze kórházaknak az Egészségváros keretében

2014. október 15., szerda
Harminchárom millió forint gyűlt össze kórházaknak az Egészségváros keretében

Több mint harminchárom millió forint gyűlt össze az idei Richter Egészségváros szűrőprogram keretében, az összeget az akcióban részt vevő kórházak kapják.

Ebben az évben hét városban, mintegy háromszáz egészségügyi szakember munkájának köszönhetően több ezren vettek részt szűrővizsgálatokon. A rendezvényekre látogatók részvételükkel a helyi kórházakat is támogatták; minden egyéni vizsgálat a kórházak eszközállományának fejlesztését szolgáló kétmillió forintos Richter-alapadomány növeléséhez járult hozzá - adták hírül közleményben a szervezők szerdán. A hatodik alkalommal megrendezett akció történetében az eddigi legkiemelkedőbb, csaknem 7,5 millió forintos adományt Mohácson adták át, az összegből a helyi kórház intenzív osztálya egy lélegeztetőgép megvásárlását tervezi. Az Egészségváros keretében elérhető szűrések a megbetegedési és halálozási statisztikákat vezető betegségekre kínáltak megelőzési lehetőséget, így prosztata (PSA) szűréssel, csontsűrűség méréssel, koleszterin- és vérnyomásméréssel, szív- és érrendszeri rizikóbecsléssel és különböző tanácsadásokkal igyekeztek a szakemberek kiszűrni az esetleges megbetegedéseket. A látogatók Dunaújvárosban, Mohácson, Békéscsabán, Esztergomban, Pápán, Orosházán és Budapesten ingyenesen vehettek részt a vizsgálatokon. A mintegy hetvenezer elvégzett vizsgálat több mint 20 százalékánál szűrtek ki komoly problémát. A Richter Egészségváros programsorozat hat éve alatt 40 helyszínen 40 kórház összesen 173 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.