Közélet

Forgalomkorlátozás az algyői Tisza-hídon

Forgalomkorlátozás az algyői Tisza-hídon

2014. október 16., csütörtök
Forgalomkorlátozás az algyői Tisza-hídon
algyoitiszahid_wiki

Október 20-án kezdődnek el a Csongrád megyei algyői Tisza-híd sarujának helyreállítási munkái. A közlekedők várhatóan két hétig számíthatnak korlátozásra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy október 20-án elkezdődnek az algyői Tisza-híd az egyik, a helyéről kimozdult sarujának javítási munkái. A saru a hídnak az a része, amely a pilléreken keresztül támasztja a szerkezetet, követve a dilatációból – hőmérséklet okozta térfogatváltozásból – eredő mozgást. Jelenleg ez ugyan nem befolyásolja a híd állapotát, de további, nagyobb mértékű elmozdulás esetén problémákat okozhat. A szakemberek első lépésként 20 km/órás sebességkorlátozást vezettek be a hídon, hogy a járműforgalom dinamikus hatása minél kisebb legyen. Az október 20-án kezdődő munka félpályás útzárral is jár majd. Erre azért van szükség, hogy a híd megemelt és ideiglenesen alátámasztott felére ne nehezedjen a forgalomból származó plusz teher. Ez azt is jelenti, hogy bár a közlekedők számára nem lesz látványos a munkavégzés, a korlátozás bevezetése mégis szükséges, hiszen több ezer tonnányi tömeg mozgatására lesz szükség. A munka teljes körű elvégzése előreláthatóan két hétig tart majd. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. addig is a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.