Közélet

Filmforgatás miatt sátrat vertek a Mikszáth Kálmán utcai kerékpárútra + FOTÓK

Filmforgatás miatt sátrat vertek a Mikszáth Kálmán utcai kerékpárútra + FOTÓK

2014. október 6., hétfő
Filmforgatás miatt sátrat vertek a Mikszáth Kálmán utcai kerékpárútra + FOTÓK
forgatas02_gs

Filmforgatás miatt sátrak és lakókocsik foglalták el a Mikszáth Kálmán utca kerékpársávját, a bringások mellett az utca üzlettulajdonosai is panaszkodnak.

A Mikszáth Kálmán utcába behajtó biciklisek választhatnak, hogy az autók és buszok, vagy a járdán sétálók között szeretnének pilickázni, a kerékpáros sávon ugyanis utcahosszban lakókocsik és sátrak sorakoznak. Szegeden forgatják az Utazás apánkkal című, német-román-svéd-magyar koprodukció néhány jelenetét, melynek bizonyos kellékeit pedig a kerékpárúton felállított sátrakban tárolják. A prágai tavasz eseményeit feldolgozó film egyelőre egy közeli épületben zajlik, melynek felvételéért a Tisza Lajos körutat is felállványozták, a közlekedésre azonban inkább a Mikszáth utcában panaszkodnak. Kinttartózkodásunk ideje alatt is jól látható volt, hogy az utcába behajtó kerékpárosok nagyobb része nem száll le a rövid útszakasz miatt, inkább végiggurul a járdán, vagy kihajt a déltájt igencsak forgalmas útszakaszra. Nem kedvez a jelenlegi helyzet az itteni üzleteknek sem, az egyik név nélkül nyilatkozó vállalkozó szerint alig találkoztak vásárlóval, mióta a sátrak takarásába kerültek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.