Közélet

Évi egymilliárdos többletforrásból újítaná fel a szegedi köztereket a Fidesz-KDNP-frakció

Évi egymilliárdos többletforrásból újítaná fel a szegedi köztereket a Fidesz-KDNP-frakció

2014. október 7., kedd
Évi egymilliárdos többletforrásból újítaná fel a szegedi köztereket a Fidesz-KDNP-frakció
sajttaj01_gs

Az önkormányzati adósság átvállalása évente közel egymilliárd forint forrástöbbletet jelentett Szegednek, amelyet a következő ciklusok alatt elhanyagolt közterek felújítására, utak és járdák rendbetételére fordítana a Fidesz-KDNP frakció.

Szeged közterületei sokhelyütt váltak elhanyagolttá a járdák, útburkolatok, csapadékvíz-elvezető rendszerek szempontjából 2002-2014 között, amely a város élhetőségét is jelentősen rontotta. A kampányban népszerű, üres ígérgetésekkel szemben a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja markánsan hirdeti programját a város közterületeinek megújítása érdekében - hangzott el a polgári oldal kedd délutáni sajtótájékoztatóján. "A kormány összesen 28 milliárd forintos adósságtól mentesítette a várost, amely évente több mint egymilliárd forint forrástöbbletet jelent. Ezt a közgyűlési többség esetén a járdák, utak és közterek felújítására kívánjuk fordítani" - mondta el a sajtótájékoztatón

Mihálffy Béla

önkormányzati képviselőjelölt. A fejlesztési összeget igazságosan kívánják elosztani a városrészek között, nem pártpolitikai érdekek szerint, hiszen minden szegedi ember igénye ugyanolyan fontos a számukra - hangsúlyozta a képviselőjelölt. "Igaz, hogy a mi körzetünkben, Szőregen elkezdődött a csapadékelvezető árok kiépítése, a munka azonban több helyen félbemaradt, szakaszosan valósult csak meg. Az utak kátyúzása is csak helyenként történt meg, az utak minősége helyenként igen rossz, és nincs egy egységes járdakép sem" - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón

Rózsavölgyi József

. Szőreg-Marostő önkormányzati képviselőjelöltje emellett a két települést is úttal kötné össze, ami az ott élő emberek régi igénye.

Nógrádi Tibor

, Gyálarét, Klebelsbergtelep, Kecskés István-telep, Szentmihály önkormányzati képviselője hangsúlyozta: az évi egymilliárd forint soknak tűnik ugyan, de a húsz körzetre lebontva egy ötvenmillió forint csupán. "Ennek sokszorosa kellene a teljes rendbetételhez, de mi egyelőre ennyi forrást látunk, többet pedig nem ígérhetünk. Elsőnek a legégetőbb gondokat orvosolnánk, majd a későbbiekben lépésenként haladnánk a problémák megoldásán" - hangsúlyozta Nógrádi Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.