Hírzóna

Embercsempészeket fogtak el Szabolcsban

Embercsempészeket fogtak el Szabolcsban

2014. október 29., szerda
Embercsempészeket fogtak el Szabolcsban

Három ukrán, illetve magyar-ukrán kettős állampolgárságú embercsempészt fogtak el a rendőrök Lónyán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.

Az embercsempészekre, valamint hét külföldi határsértőre hétfőn a barabási határrendészeti kirendeltség hőkamera-kezelője figyelt fel a magyar-ukrán határ térségében. Az ügyeletes a helyszínre riasztotta a határrendészeket, valamint bekapcsolódott az embercsempészek és a határsértők elfogásába a Készenléti Rendőrség különleges egységének helikoptere is. Az összehangolt akció eredményeként negyed órán belül a lónyai révnél fogták el a gépkocsikkal kompátkelésre váró külföldieket. Az egyik jármű rakterében hét szír, iraki, afgán és bangladesi állampolgár, öt férfi és két nő bújt meg. A határsértők az ellenük indított eljárás keretében menekültstátus-kérelmet terjesztettek elő, így ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dönt majd. A külföldieket a határon illegálisan átjuttató, 24-41 év közötti férfiakat a rendőrség őrizetbe vette, ellenük embercsempészés miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.