Közélet

Elkészült a makói kistérségi egészségfejlesztési program irodája és prevenciós rendelője

Elkészült a makói kistérségi egészségfejlesztési program irodája és prevenciós rendelője

2014. október 10., péntek
Elkészült a makói kistérségi egészségfejlesztési program irodája és prevenciós rendelője

Elkészült a makói kistérségi egészségfejlesztési program irodája és prevenciós rendelője, amelynek a makói kórház ad otthont - tájékoztatta a kórház igazgatója pénteken az MTI-t.

Nagy Jenő

elmondta, hogy az Európai Unió által támogatott, 2015 októberéig tartó projektet a most elkészült irodából szervezik, a prevenciós rendelőben pedig szűréssekkel, tanácsadással és egészségfejlesztő programokkal várják az érdeklődőket. A projekt keretében 125 millió forintból valósulnak meg szűrési és egészségmegőrző, valamint egészségtudatos életmóddal kapcsolatos programok a makói kistérségben. A prevenciós rendelőben dietetikus és pszichológus is dolgozik, a szenvedélybetegeknek is specialisták nyújtanak segítséget, szerveznek testsúlykontroll- és mozgásprogramokat is. Cél, hogy a betegségek kiszűrésével, valamint a magas kockázatú csoportoknak nyújtott támogatással csökkenjen a korai halálozások aránya, és javuljon az emberek egészségi állapota. A projekt kiemelt figyelmet fordít a fizikai aktivitásra, a mozgásban gazdag életmódra, az egészséges táplálkozásra, valamint a betegségek megelőzésére. A daganatos megbetegedések megelőzése, illetve korai felismerése mellett a programok érintik a keringési betegségek kockázatának csökkentését, a krízishelyzetbe került emberek támogatását és az öngyilkosságok megelőzését is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.