Közélet

Dolgozói kamarát hozna létre az LMP + FOTÓK

Dolgozói kamarát hozna létre az LMP + FOTÓK

2014. október 1., szerda
Dolgozói kamarát hozna létre az LMP + FOTÓK
lmpdolgozoikamara

Szociális gazdaság és erőteljes munkavállalói érdekvédelem is szerepel a szegedi Lehet Más a Politika programjában, a zöld párt hangsúlyozza, hogy a munkavállalók szemszögéből kell szemlélni a gazdaságot.

"A munkahelyteremtés kulcskérdése az idei kampányoknak, azonban a kormány eddigi intézkedési nem elfogadhatóak, figyelmet kell szentelnünk a létrehozandó munkahely minőségére, és a munkavállalók szempontjainak" - kezdte a sajtótájékoztatója

Szentistványi István

, az LMP szegedi önkormányzati képviselője, az LMP, 4K és A BAL - Balpárt kompenzációs listájának vezetője. "Az alkalmazottak sokszor megalázóan kevés fizetésért, kiszolgáltatott körülmények közt bérrabszolgaként dolgoznak, ezért van szükség hatékony érdekképviseletre a munkavállalók számára, ezt szerintük a Szegedi Dolgozói Kamara létrehozásával lehetne megoldani" - mondta el

Szabó Dániel

, az LMP, 4K és A BAL - Balpárt közös egyéni képviselőjelöltje. Szabó Dániel főként a nagyobb ipari üzemekkel való együttműködést hangsúlyozta, amelyeket a kölcsönös gazdasági együttműködés miatt önkormányzati eszközökkel is lehetne kényszeríteni a munkavállalók érdekeinek figyelembevételére. "Célunk az, hogy létrehozzuk a Szegedi Dolgozói Kamarát, egy két évre választott testületet, visszahívható tagokkal, akik nem lehetnének pártok tisztségviselői, viszont nem zárnánk ki a szakszervezetek az együttműködésből" - ismertette terveit a képviselőjelölt. "Köteleznénk a cégeket arra, hogy a működésüket átláthatóvá tegyék a Kamara számára, mivel jelenleg pénzügyi helyzetükről nem elég világosan és sokszor manipulatív módon számolnak be, nyereségüket kisebbnek tüntetik fel, azért kevesebb adót kelljen fizetniük, illetve elháríthassák a béremelési követeléseket" - tette hozzá Szabó Dániel.

lmpdolgozoikamara2

"Európában már több országban működik a szociális gazdaság, nálunk is meg kell honosítani" - fejtette ki Szentistványi István. "Fontos szem előtt tartanunk, hogy a munkavállalók egy része kiszolgáltatott, a megváltozott munkaképességűek, a hátrányos helyzetűek és a fiatal pályakezdők" - fűzte hozzá a képviselő. "Szorgalmazzuk sérült emberek alkalmazását a mezőgazdaságban, hiszen akad olyan munkakör, amit ezek az emberek is megfelelően el tudnak látni, így hasznos tagjává válhatnak a társadalomnak" - mondta el Szentistványi István, valamint felhívta a figyelmet a jogok és az emberség fontosságára a munkahelyekről szóló viták kapcsán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.