Közélet

Diákbarát teret a Deák-gimnázium elé!

Diákbarát teret a Deák-gimnázium elé!

2014. október 6., hétfő
Diákbarát teret a Deák-gimnázium elé!
SZS20140924_pagerne_007

Közel másfél hektárnyi kihasználatlan terület fekszik a Deák Ferenc Gimnázium előtt, amelyet sportolásra, tanulásra és beszélgetésre is kiváló közösségi térré formálna Páger Béláné. A képviselőjelölt a járdák és kerékpárutak rendbetételét tartja fontos feladatának, illetve fedetté tenné a József Attila sugárúton lévő buszmegállót is.

A Deák Ferenc Gimnázium és az SZKKVSZI Krúdy Gyula Tagintézményének szomszédságában fekvő füves területre kalauzolta lapunk munkatársát Páger Béláné, a kormánypártok és a L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelölt, aki Tarján I.-Felsővárosrész körzet ügyes-bajos dolgait veszi számba. Kiemelt figyelmet fordítana a közösségi terek fejlesztésére, melyre bőven van igény a választókerületben. Némi tervezéssel és kevés anyagi ráfordítással a diákok számára sportolási lehetőséget, kikapcsolódást is nyújthatna a József Attila sugárúton elhelyezkedő tér, amely jelen állapotában semmilyen célt nem szolgál. „A tér szomszédságában két középiskola is található, az ott tanuló gyerekek azonban csak keresztülsétálni tudnak itt, hiszen néhány pad van csupán ritkásan elszórva. Ahogy a sugárút túloldalán az egykori Gyevi temető, úgy ez a zöldövezet is kiváló lehetőségekkel bír” – mondta el

Páger Béláné

. A téren fedett ülőhelyeket, padokat alakítana ki, ahol a diákok tanulhatnának, beszélgethetnének, vagy akár az uzsonnájukat is elfogyaszthatnák. A kötelező testnevelésórák megnövelt száma miatt fontos lenne kültéri sportolási lehetőségek biztosítása is, melyre ez a hely szintén ideális lenne: a város több pontján is átadott szabadtéri fitneszpark mellett futópályát is kialakíthatnának, amely nemcsak az iskolások, de a környéken lakók egészséges testmozgását is elősegítené. A képviselőjelölt körzetében többen is hangsúlyozták a járdák és kerékpárutak rendkívül rossz állapotát, a kátyús részek balesetveszélyesek a bicikliseknek, de a gyalogosok bokája is könnyen kifordulhat egy egy rossz lépéssel. Páger Béláné fontos feladatának tartja a járdák rendbetételét, az utcák képének szebbé tételéhez pedig az itt élők is hozzájárulhatnak: a lakótömbök előtti kis kertek között versenyt hirdetnének, a legdekoratívabbat pedig rendszeresen megjutalmaznák. Az itteniek kérése volt továbbá, hogy a József Attila sugárút és a Retek utca kereszteződésénél lévő buszmegállót fedetté tegyék, melyet szintén megvalósítana a képviselőjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.