Közélet

Bitay: egy család akár 40 ezer forintot is spórolhat az olcsóbb tűzifával

Bitay: egy család akár 40 ezer forintot is spórolhat az olcsóbb tűzifával

2014. október 28., kedd
Bitay: egy család akár 40 ezer forintot is spórolhat az olcsóbb tűzifával

Az úgynevezett tűzifa-rezsicsökkentés révén átlagos fogyasztás mellett családonként 20-30, akár 40 ezer forintos spórolást is el lehet érni a fűtési időszak alatt - mondta Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára az M1 kedd esti Híradójában.

Mint a Híradóban elmondták: az erdészetek kizárólag lakossági felhasználásra október eleje óta 10 százalék kedvezménnyel árusítják a tűzifát. A rendelkezésre álló 170 ezer köbméterből alig három hét alatt 26 ezret adtak el. Az államtitkár a Híradónak hangsúlyozta: szükség esetén megnövelhetik a rendelkezésre álló tűzifa mennyiségét.

Bitay Márton Örs

kiemelte: a vidéki Magyarország lakosságának jelentős része részben vagy egészében tűzifával "termeli meg az otthon melegét", számukra most jön el a rezsicsökkentés. A programmal mintegy 20 ezer családnak biztosítanak olcsóbb fűtési lehetőséget a télen - mondták a híradóban, hozzátéve: a lehetőséggel bárki élhet, aki felkeresi a 22 állami erdőgazdaság egyikét. A programra óriási az érdeklődés, a Földművelésügyi Minisztérium ezzel járul hozzá a kormány rezsicsökkentési programjához - hangzott el az M1 Híradóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.