Közélet

Az MSZP platformjai szerint véget ért az összefogás időszaka

Az MSZP platformjai szerint véget ért az összefogás időszaka

2014. október 15., szerda
Az MSZP platformjai szerint véget ért az összefogás időszaka

Az MSZP négy platformja szerint véget ért a baloldali pártok közötti összefogás időszaka, így nem is tartják szükségesnek a pártok közötti fúziót, a párt országos elnökségét pedig arra kérik fel, hogy szabadítsa ki a baloldalt abból a csapdából, ahova Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kényszerítette.

Erről

Baja Ferenc

, az MSZP Szocialista Platformjának elnöke,

Koltai Dénes

, a párt Baloldali Tömörülés Platformjának vezetője és

Fekete Zoltán

, az MSZP Népi Platformjának elnöke beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Az állásfoglalással egyetértett a Harmadik Hullám Platform is - jelezte Baja Ferenc. A szocialista platform vezetője közölte, a politikai összefogás eddigi szereplői és teljesítménye nem hozott eredményt, sikertelen volt, mert

Orbán Viktor

kormányát és rendszerét nem tudták megdönteni, valamint nem sikerült a fővárost sem "megszerezni". Baja Ferenc azt mondta, az MSZP-nek önálló társadalmi alternatívát kell kínálnia a következő években. Megismételte a

Tóbiás József

pártelnök által korábban mondottakat: "van baloldali párt, úgy hívják, hogy MSZP". Ezt az MSZP-t azonban meg kell változtatni, nemcsak politikai pártként kell működnie, hanem társadalmi alternatívaként - fejtette ki. A platformok állásfoglalását egy vita kezdetének nevezte, amelynek során értékelik az elmúlt 25, 10, 4 évet. Mint mondta, a platformok szerint az idei választás azt mutatja, hogy az MSZP ma is baloldal legmeghatározóbb ereje. Koltai Dénes elmondta, a Baloldali Tömörülés szerint el kell kezdeni a párt újjászervezését, megerősítését. Közölte, nem tudja elképzelni, hogy 2018-ig valamilyen más politikai szervezettel fuzionáljanak. A baloldali szervezetek között szükséges a párbeszéd, bizonyos koordináció, de nem szükséges a fúzió - hangsúlyozta később egy kérdésre. A platformelnök szerint az kell, hogy legyen a legfőbb céljuk, hogy "az Orbán-rezsim áldozataival", a szegényekkel, az alacsony jövedelműekkel kössenek szövetséget.

Fekete Zoltán

felkérte az MSZP elnökségét, hogy szabadítsa ki a baloldalt, az MSZP-t abból a politikai csapdából, ahova

Gyurcsány Ferenc

, a Demokratikus Koalíció elnöke kényszerítette. Mint mondta, az MSZP-nek egyedül kell egy szervezett, baloldali néppárttá válnia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.