Közélet

A Tisza, a mi folyónk - konferencia az Agórában

A Tisza, a mi folyónk - konferencia az Agórában

2014. október 15., szerda
A Tisza, a mi folyónk - konferencia az Agórában
fokaszemetszedes_mjDSC_5597

A fenntartható és élhetőbb város témáját, annak terveit és megvalósíthatóságát mutatnák be a nagyközönség, a lakosság és az ebben érintett szakmák képviselői számára október 16-án az Agórában.

A fenntartható és élhetőbb városok hazai rangsorában Szeged igen előkelő helyen áll. Ahhoz, hogy ez a pozíció megmaradhasson, tovább kell folytatni a fejlesztéseket, és erősíteni kell a kommunikációt a város szolgáltatói között és ebbe az aktivitásba a lakosságot is be kell vonni. A Smart City témájának bemutatására a Szent-Györgyi Albert Agóra - Szeged legmodernebb közművelődési intézménye - a legalkalmasabb helyszín. Szeged agórája, kulturális fellegvára országosan is páratlan a maga nemében. A négy szintes, hatalmas, különleges, környezetbarát építészeti megoldásokban gazdag épületben a látogatók csodás utazást tehetnek a múltba és a jövőbe, a számítástechnika és a biológia világába, és találkozhatnak nemcsak az élményekkel, hanem egymással is. A Szent-Györgyi Albert Agóra Szeged Smart City konferenciasorozat harmadik rendezvénye – folytatva a fenntartható és élhetőbb város témáját – a Tisza szegedi szakaszának védelmével, annak hasznosításával, és a folyóval kapcsolatos fejlesztési elképzelésekkel foglalkozunk. A nagyközönség, a lakosság nem csak megismerkedhet a projektekkel, hanem a fórumon kérdéseit is felteheti. A közös gondolkodásba a szervezők szeretnénk bevonni az érintett szakterületek képviselőit, szakértőit. A Szent-Györgyi Albert Agóra Szeged Smart City konferenciasorozat harmadik rendezvényének szakmai hátteret a Tisza-Park Civil kezdeményezés és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság biztosítja.

Helyszín:

Informatórium, 2. emelet.

Program:

Kiállítás

14:00 A Tisza, a mi folyónk című kiállítás megnyitója Megnyitja Petrovics Kálmán és Vajda Attila olimpiai bajnok kenus

Előadások

16:00-16:05 Köszöntő: Orbán Hedvig igazgató (Szent-Györgyi Albert Agóra) 16:05-16:30 A Tisza-Park Civil kezdeményezés bemutatkozása előadó: Petrovics Kálmán (EDF DÉMÁSZ SZEGED Vízisport Egyesület igazgatója) 16:30-17:00 A Tisza Szeged főutcája, élhető Tisza előadó: Vesmás Péter (Ybl-díjas építész) 17:00-17:25 Városi igények, lehetőségek a rekreáció területén előadó: Dr Győri Ferenc (SZTE JGYPK TSTI Rekreáció és Sportegészségügyi tanszékvezető) 17:25-17:50 A fejlesztendő területre vonatkozó tulajdonosi és szakhatósági tervek Kozák Péter (az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgató) 17:50-18:00 Pályázati forráslehetőségek előadó: Sárközi Johanna (pályázati szakértő) 18:00 Zárszó

Lakossági fórum

18:05-19:00 Lakossági plenáris fórum kérdések, vélemények, javaslatok , ötletek, igények

Brokerage event

19:00-20:00 Konzultáció meghívott üzletemberek, vízügyi-, építész-, sportszakemberek, hatóságok és hivatalok képviselői, városi intézmények vezetői, valamint a Tisza Park Civil Kezdeményezés képviselői részvételével. (Helyszín: az Informatórium Intelligens Mintaotthona és tárgyalója) A részvétel díjtalan. Regisztráljon az alábbi

Facebook-oldalon

, vagy jelezze részvételi szándékát az rpeter@agoraszeged.hu e-mail címen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.