Bulvár

A Gyermekszív című dal a koraszülöttmentők himnusza + FOTÓK

A Gyermekszív című dal a koraszülöttmentők himnusza + FOTÓK

2014. október 4., szombat
A Gyermekszív című dal a koraszülöttmentők himnusza + FOTÓK
10

Szombat este végre lehullott a lepel Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat hivatalos daláról. A tinédzserek alkotta DODGEM együttes a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában játszotta el először közönség előtt az életmentőknek írt számot.

"A mai délután nagyon különleges, ugyanis a hódmezővásárhelyi DODGEM együttes ma először adja elő a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak írt dalát. Idén nyáron az egyik önkéntesünk megkereste a formációt azzal a kéréssel, hogy írjanak nekünk egy számot. Ők ezt örömmel vállalták, valamint ezzel egy időben neveztek egy online tehetségkutató versenyre is. Megígérték, ha nyernek, akkor a fődíjat, ami egyébként egy videoklip forgatás volt, ezzel a dallal csinálják meg" - mesélt lelkesen

Azzolina-Takács Klára

főszervező, hogyan került Magyarország 2014-es legjobb sulizenekara kapcsolatba az alapítvánnyal. Mivel a fiatalok fontosnak érezték a koraszülött mentés ügyét, a dalpremiert egy egész délutános műsorral tarkították, ahová mind a koraszülött gyerekeket, mind pedig az érdeklődő családokat várták. A

Sárközy Fanni

és

Polyák Péter

komponálta dalnak a Gyermekszív címet adták.

Pintér Sándor

, az alapítvány kuratóriumi elnöke is megköszönte a fiatalokból álló együttes tagjainak a közreműködést: "megtisztelő, hogy a szolgálatunk most már egy hivatalos dallal is gazdagabb lesz, nagy öröm számunkra, hogy az egészen fiatalok is fontosnak érzik a koraszülöttmentés ügyét". A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat felkérésére a szegedi Fekete István Általános Iskola is csatlakozott a rendezvényhez. A mozgássérült és speciális nevelési igényű gyerekeket is foglalkoztató intézmény tanulóinak munkáiból rajzkiállítás nyílt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, amelynek témája a születés és az életmentés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.