Közélet

Vasárnap délután Szegeden is elindul a kritikus tömeg

Vasárnap délután Szegeden is elindul a kritikus tömeg

2014. szeptember 21., vasárnap
Vasárnap délután Szegeden is elindul a kritikus tömeg
critical_mass43_gs

Vasárnap délután három órától indul útjára a szegedi Critical Mass, azaz a kerékpáros felvonulás. Most először indul a menet a Dugonics térről, a mottó pedig ezúttal nem csak a kerékpározást érinti, hanem minden közlekedőt.

A napi forgalomban nem autósok, kerékpárosok, motorosok vagy gyalogosok vesznek részt, hanem emberek: szülők, nagyszülők, gyermekek, unokák, rokonok, barátok, kollégák, osztálytársak, volt évfolyamtársak. Van, aki reggel kerékpárral indul útnak, más buszra száll, és van, aki autóval megy, de a lényegen nem változtat. Ne járművek szerint besorolt csapatok harctere legyen az utca, hanem az a hely, ahol mindenki szeretne épségben, minél hamarabb eljutni a munkahelyére, a boltba vagy haza a szeretteihez. Ahol az emberek figyelnek egymásra és békében együttműködnek, bármivel is közlekednek, s ehhez adottak az infrastrukturális feltételek is - olvasható a szervezők közleményében. A Dugonics térről 15 órától induló menet az alábbi útvonalat járja be:

cm

A Critical Mass végén a rendezők és a bringás tömeg egy flashmob keretében hívja fel a figyelmet szeptember 21-ére, a béke nemzetközi világnapjára. Ezzel csatlakozik

Jane Goodall

, a béke ENSZ-nagykövete nemzetközi felhívásához. A rendezők és a résztvevők a túra végén táblákat feltartva állnak össze egy tömeggé a Nagyáruház lépcsőjén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.