Közélet

Tóth Péter szerint a szegedi képviselőjelöltek jobbikos programokkal kampányolnak

Tóth Péter szerint a szegedi képviselőjelöltek jobbikos programokkal kampányolnak

2014. szeptember 26., péntek
Tóth Péter szerint a szegedi képviselőjelöltek jobbikos programokkal kampányolnak
SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002

A szociális bérlakásokra vonatkozó rendeleten kíván változtatni a szegedi Jobbik. Tóth Péter elmondta, módosításaik arra vonatkoznánk, kik és milyen feltételekkel pályázhatnak ingatlanra. A pénteki sajtótájékoztatón a polgármesterjelöltek kampánytevékenységét is értékelte.

A szociális bérlakások ügyét három alkalommal sem vette napirendre az elmúlt közgyűlés - panaszolta

Tóth Péter

, a szegedi Jobbik polgármesterjelöltje. Mint mondta, legfontosabb intézkedésük a rendelet módosítása, leginkább arra vonatkozóan, kik és milyen feltételekkel vehetik igénybe a bérlakásokat. Ilyen változtatás lenne az, hogy a büntetlen előéletű személyek pályázatuk elbírálása során plusz pontot kaphatnak. Elkeserítő példaként hozta fel a Hunyadi téri ingatlan korábbi lakóit, akik teljesen lelakták és élhetetlenné tették a lakást. "A pozitív diszkrimináció legsúlyosabb esetét használja a Fidesz és az MSZP a szociális bérlakások kapcsán, ami számunkra elfogadhatatlan, hiszen ez a forma hátrányba helyezi a többségi társadalmat. A következő öt évben arra vállalkozunk, hogy ezeket a tendenciákat megállítsuk." Javasolták továbbá, hogy a bérlakásokra vonatkozó rendelet megkötését, amely szerint ha valakinek egy évig ingatlan van a nevén nem folyamodhat szociális segítségért, eltörölnék. A kitétel a devizakárosultakat keseríti meg, többfős családok kerülnek így az utcára. A Jobbik polgármesterjelöltje szólt arról is, a fiatalok bérlakáshelyzetét is meg kell vizsgálniuk, az ugyanis a legtöbbeknek nem segítség, ha a lakbérért kevesebbet, a rezsiért viszont többet kell fizetniük, mint egy átlag albérletben. Újságírói kérdésre arra is kitért, a meglévő bérlakásszám nem elegendő, ráadásul a legtöbb rossz állapotban van, a helyzet normalizálására szorgalmazzák egy új bérlakás-program elindítását. A Jobbik a szegedi polgármesterjelöltek és pártok kampánytevékenységét is értékelte. Tóth Péter úgy tapasztalja, a jelöltek - teljesen természetes módon - az új programpontok mellett szemezgetnek a régiekből is, ilyenek a munkahelyteremtés, az ELI lézerközpont, a kis- és középvállalkozásoknak adható támogatások bővítése, valamint az újszegedi uszodakérdés is. Mellettük a képviselőjelöltek ugyanakkor olyan témákat hoznak fel, amelyek "korábban kifejezetten a Jobbik programjai voltak. Ilyen például az

újszegedi toronyház esete

, ahol nagyfogyasztóként vannak bejegyezve a lakosok. Ez is egy olyan indítvány volt, amit korábban leszavaztak a fideszes képviselőjelöltek, napirendre sem engedték a témát". Úgy folytatta, személyesen is érintett a kérdésben, hiszen Alsóváros és Móraváros képviselőjelöltjeként úgy látja, a területi képviselőjelölt a Jobbik kiadványainak tartalmából vesz át részeket, majd eladva azt saját ötleteként próbálja meggyőzni a lakosokat. "A teljes körzetért felelősséget fogok vállalni, és azt üzenném Móraváros és Alsóváros lakosságának, hogy ne hagyják magukat becsapni, elvégre öt évre választunk képviselőjelöltet" - zárta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.