Közélet

Támogatást kaphatnak szociális célú tüzelőanyag-vásárláshoz az önkormányzatok

Támogatást kaphatnak szociális célú tüzelőanyag-vásárláshoz az önkormányzatok

2014. szeptember 25., csütörtök
Támogatást kaphatnak szociális célú tüzelőanyag-vásárláshoz az önkormányzatok
tuzifa

Támogatást kaphatnak szociális célú tüzelőanyag (tűzifa és szén) vásárlásához a települési önkormányzatok. Az erről szóló belügyminiszteri rendelet a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.

A szociális célú tűzifa- vagy szénvásárláshoz kapcsolódó támogatásra az ötezernél kevesebb lakosú települések önkormányzatai pályázhatnak - olvasható a rendeletben. A támogatást azok az önkormányzatok igényelhetik, amelyek legkésőbb a tüzelőanyag megvásárlását követő tizedik napon hatályba lépő rendeletben szabályozzák a rászorultság és az igénylés feltételeit. Előnyt kell élvezniük az aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára, adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásra, lakásfenntartási támogatásra jogosultak és a halmozottan hátrányos helyzetű, gyermeket nevelő családok. A támogatás mértéke háztartásonként legfeljebb öt köbméter tűzifa vagy tíz mázsa szén lehet. Az önkormányzatok nem kérhetnek ellenszolgáltatást azoktól, akik a támogatást megkapják. Az önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát vagy szenet február 15-éig osztják ki a rászorulóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.