Közélet

Szentesi LMP: jobbikos alpolgármester MSZP-s segítséggel? (FRISSÍTVE)

Szentesi LMP: jobbikos alpolgármester MSZP-s segítséggel? (FRISSÍTVE)

2014. szeptember 6., szombat
Szentesi LMP: jobbikos alpolgármester MSZP-s segítséggel? (FRISSÍTVE)

Közleményben szólítja fel az LMP szentesi szervezete a város jobbikos és MSZP-s polgármesterjelöltjeit, hogy ne kössenek háttéralkukat a választók kihagyásával.

"Élő adásban vallotta be

Szabó Zoltán

, a Jobbik polgármesterjelöltje, hogy szoros szálak fűzik Szentes szocialista polgármesteréhez. Félő, hogy a szentesieket megkerülve, egy fura háttéralku eredményeképpen előre leosztották a pozíciókat. Az LMP felszólítja a két politikust, hogy tiszta lapokkal játsszanak. Szabó Zoltán, a Szentes Televízióban kedden élő adásban büszkén számolt be arról, hogy számos alkalommal dolgozott együtt, valamint külföldi utakon is részt vett a jelenlegi szentesi polgármesterrel,

Szirbik Imrével

.

Hornyik László

, egykori szocialista politikus, aki most az összefogás egyéni képviselőjelöltje ezt megerősítette. A választók kihagyásával történt háttéralku eredményeképpen gyaníthatóan úgy egyezett meg a két politikus, hogy az önkormányzati választás után Szirbik maradna a polgármester, a jobbikos Szabó pedig alpolgármestere lenne Szentesnek. Az LMP élesen elutasít minden olyan döntést, ami az emberek háta mögött születik. Ezért felszólítjuk a szocialista polgármester és a jobbikos barátját, hogy terítsék ki lapjaikat. A szentesiek becsapása lenne, ha a tudtuk nélkül döntenének ilyen fajsúlyos kérdésben. Az LMP azért jött létre, hogy soha többet ne lehessen az embereket megkerülve dönteni sorsukról. A tiszta, átlátható közéletre tettük fel az életünket, hisszük, hogy Szentesnek sem kell a Szabó és Szirbik -féle hozzáállás. A várost járva jól tapintható, hogy a baloldalban nagyot csalódtak a választók, a jobboldal megbízhatatlan, hataloméhes. Ismét megerősítést nyert, hogy akiknek elegük van mindkét oldalból, azoknak az egyetlen tényleges alternatíva az LMP" - áll a közleményben.

Szabó Zoltán Ferenc polgármesterjelölt az alábbi közleményben reagált az elhangzottakra.

"2014 júliusában a szentesi Jobbik Alapszervezete sajtótájékoztatót tartott az Önkormányzati Választások kapcsán, ahol a jelöltjei és programelképzelései során megígérte a szentesi választópolgároknak, hogy a kampány során és egyébként is tiszteletben tartja vetélytársait és semmiféle lejárató kampányba semmiféle sárdobálásba és mocskolódásba nem kezd.Ugyanezt ígérték ellenfeleink is! Mi azóta is tartjuk és tartani fogjuk a szavunkat, de a sajtótájékoztatón azt is jeleztük, hogy ha bármelyik jelöltünket ilyen atrocitás éri, a védekezés joga minket is megillet! Mély megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy az LMP-akiből egy személyt ismerünk itt Szentesen- kiadott egy közleményt amelynek majdnem minden sora óriási csúsztatásokat és konkrét hazugságokat tartalmaz!A valótlan tényeket beállító álságos közleményüket teljes mértékben visszautasítom és felszólítom a közlemény kiadóját, hogy tartózkodjék a hasonló megnyilvánulásoktól!Itt nálunk Szentesen meggyőződésem, hogy mások hazug lejáratásával plusz szavazatokat nem lehet szerezni, de persze próbálkozni azt lehet.Mivel a kiadott közlemény olyan részeket is tartalmaz, amely a Btk. idevonatkozó paragrafusaival találkozik így a Jobbik jogi útra tereli az ügyet.Végezetül kívánom Nekik, hogy Szentes városát előrevivő programokat dolgozzanak ki ahelyett, hogy ily módon próbáljanak média szereplést kreálni önmaguknak!" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.