Közélet

Simicskó István: hamarosan szigorodhat a sporttörvény

Simicskó István: hamarosan szigorodhat a sporttörvény

2014. szeptember 20., szombat
Simicskó István: hamarosan szigorodhat a sporttörvény
thai_boksz04_gs

A sporttörvény szigorítására vonatkozó joganyagot készített elő az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága a fiatal sportolók védelme érdekében - közölte Simicskó István államtitkár pénteken az MTI-vel.

Az államtitkár a Demokratikus Koalíció korábbi, a gyermekek számára szervezett ketrecharcokkal kapcsolatos közleményére reagálva azt írta: a joganyag előkészítése a témában kompetens szereplők (Magyar Olimpiai Bizottság, küzdősportok szakszövetségei) bevonásával készült, a jogszabályi egyeztetés az Igazságügyi Minisztériummal is megtörtént. A jogalkotási menetrendnek megfelelően a parlament jelen ülésszaka alatt elfogadhatja a módosításokat - tette hozzá

Simicskó István

.

Gréczy Zsolt

, a DK szóvivője korábban azt közölte: sajtóinformációk szerint hiába nyomoz a rendőrség már július óta a tizenéves gyerekeknek ketrecharcviadalokat rendező szervezet ellen, az továbbra is versenyeket tart, és ezek ellen a sportállamtitkár "továbbra sem tesz semmit". A DK mielőbbi megoldást vár a kormánytól a kialakult helyzetre. A gyermekek számára szervezett ketrecharcok betiltását sürgette pénteken az LMP és az MSZP is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.