Közélet

Rigó utcai fórum: a civilek mellé áll az új városvezetés

Rigó utcai fórum: a civilek mellé áll az új városvezetés

2014. szeptember 30., kedd
Rigó utcai fórum: a civilek mellé áll az új városvezetés
alpar_tibor_lakossagi_forum05_gs

Szeged hosszú évek óta kormányzati és uniós köldökzsinóron van, nem képes magát eltartani - hívta fel a figyelmet a Rigó utcában tartott lakossági fórumon Kothencz János és Alpár Tibor. A Kálvária tér rehabilitációja és az utak aszfaltozása mellett az itt élők egy emlékhelyet is kialakítanának a városrészben.

Hétfő délután a Rigó utcában tartott lakossági fórumot

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt és

Alpár Tibor

, Kiskundorozsma-Béketelep-Kálvária városrész-Rókus önkormányzati képviselőjelöltje. A városrészben végrehajtandó feladatok egyike a Cserzy Mihály utcában lévő zsákutca megnyitása, amely a Bakay Nándor utca forgalmának tehermentesítése miatt szükségszerű. A Mura utca csapadékvíz-elvezetésének a problémája is régóta van terítéken a városrészben, illetve az utca melletti raktáraknál lévő közterület átalakítását, rendezését is sokan kérvényezték. A fórum egyik felszólalója a hódmezővásárhelyi Emlékponthoz hasonlóan egy múzeum, emlékhely kialakítását szorgalmazza itt, amely bemutatná például a hortobágyi gulágot és a kommunista terror áldozatai előtt tisztelegne.

A civilek támogatása a városvezetés kötelessége

A helyiek a rossz infrastruktúrára is panaszkodtak, balkáni útviszonyok uralkodnak a Rigó és a Fűrész utcában, melyet elmondásuk szerint csak az utóbbi hetekben kezdtek el foltozni a munkagépek. "Az itt élők jelezték, hogy a kampánykörutamat útfelújítások kísérték ebben a városrészben is. Örülök, hogy legalább ezt sikerült már elérnünk, és a városvezetést tettekre sarkalltuk" - mondta el Kothencz János. A Kálvária tér teljes rehabilitációját is célul tűzte ki a polgármesterjelölt, ebben a munkában pedig az itt élő emberek, civilek segítségére is számít. "Rendkívül tevékeny és hasznos munkát végzett az elmúlt időszakban az Élhetőbb Szegedért Egyesület, munkájukat a későbbiekben is segíteni szeretnénk. De nem csak őket, hanem mindazon civil egyesületet, melyeket a városvezetés semmibe vett az utóbbi időszakban" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. A jelenlévőknek vázolta: összesen hárommillió forintos összegre pályázhat jelenleg a városban lévő, 150-nél is több civil szervezet, amely még jelképesnek sem nevezhető összeg. "A városrészeket, illetve az ott élő embereket lokálpatrióta módon támogató civil szervezetek felkarolása kötelessége lenne egy felelős városvezetésnek" - hangsúlyozta Kothencz János.

"Az októberi választásoknak óriási tétje van itt Szegeden, és közös a felelősségünk azért, hogy tehessünk a városért és az itt élőkért" - mondta el a fórumon a polgármesterjelölt. Hangsúlyozta: a városvezetés az elmúlt évtizedben egyetlen komoly munkahelyteremtő beruházást sem tudott a városba csábítani, választási ígéreteik - a harmadik híd vagy a fedett uszoda - pedig megvalósítatlan álmok maradtak csupán. "Legalább hétezer regisztrált munkanélküli van, a vállalkozások elmentek, akik maradtak, azokkal szóba sem áll a városvezető. Ha kivonnánk ebből a városból az egyetemet, az önkormányzatot és a kormányhivatal apparátusát, egy kongó, üres település maradna. Szeged nem képes magát eltartani, kormányzati és uniós köldökzsinóron él, teljes kiszolgáltatottságban" - emelte ki. Kothencz János programjában - melyet minden háztartásba eljuttatott - az egyetemmel és a vállalkozói szférával kooperációban kíván tartós munkahelyeket létrehozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.