Sport

Papp Márk bírói hiba miatt nem nyert a nyíltvízi úszó Európa Kupán

Papp Márk bírói hiba miatt nem nyert a nyíltvízi úszó Európa Kupán

2014. szeptember 14., vasárnap
Papp Márk bírói hiba miatt nem nyert a nyíltvízi úszó Európa Kupán

Papp Márk nem mindennapi körülmények között maradt le a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatának összetett első helyéről: az olaszországi döntő vasárnapi 5 kilométeres versenyén legnagyobb riválisa, az olasz Andrea Bianchi 100 méterrel levágta a pályát, így akkora előnnyel győzött Papp előtt, hogy a finálét és az összetett is megnyerte - írja az MTI.

A magyar szövetség beszámolója szerint a fináléban a szombati tömegrajtos 10 kilométer és a vasárnapi egyéni indításos 5 kilométer eredményeit összeadták, s ez alapján alakult a végső sorrend. A finálé ráadásul dupla szorzóval számított a pontversenybe, azaz a győzelemért 40 pont járt. A hétvége előtt

Bianchi

vezetett 40 ponttal, egy ponttal megelőzve honfitársát,

Dario Veranit

és hárommal

Papp Márkot

. A magyar úszó nagy fölénnyel nyerte a 10 kilométert szombaton, Bianchit 50 másodperccel, Veranit pedig 1:52 perccel megelőzve. Vasárnap aztán Bianchi 1:12 perccel volt gyorsabb Pappnál, mint később kiderült úgy, hogy az olasz - és még öt versenyző - kihagyott egy bóját, s ezáltal 100 méterrel kevesebbet úszott a mezőny többi tagjánál. A parton megindult a tiltakozás a teljes távot leúszók edzőinek részéről, ám a zsűri úgy döntött, hogy bírói hiba történt, nem figyelmeztették időben a versenyzőket, ezért jóváhagyta a kialakult végeredményt. Papp Mark így a döntőt összesítésben 20 másodperccel elbukta, s az összetettben is a második helyre szorult - ezért 3000 eurót kapott - Bianchi mögött. A magyar szövetség szerint az olasz versenyző az eredményhirdetésnél elnézést kért magyar vetélytársától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.