Közélet

Ötórás zenemaratonnal ünneplik a Magyar Dal Napját Szegeden

Ötórás zenemaratonnal ünneplik a Magyar Dal Napját Szegeden

2014. szeptember 12., péntek
Ötórás zenemaratonnal ünneplik a Magyar Dal Napját Szegeden
plesi01

A Magyar Dal Napja alkalmából öt órás zenemaratonban idézi fel az elmúlt fél évszázad legnagyobb hazai slágereit Pleskonics "Dr. Rock" András. A zenei kalandozás az IH Rendezvényközpontban veszi kezdetét vasárnap délután öt órától, belépő nincs, jó hangulat viszont lesz!

A Magyar Dal Napja alkalmából

ötórás zenei kalandozás

indul vasárnap délután 17 órától az IH Rendezvényközpontban. A hazai zenetörténelem kronológiai útvesztőjében a magyar rockzene szegedi enciklopédistája,

Pleskonics "Dr. Rock" András

vezeti majd végig a közönséget, érintve a legnagyobb itthoni zenekarokat és a méltatlanul elfeledett bandákat egyaránt. "A hatvanas évek elejétől mérhetetlen mennyiségű kiváló szám termett a világon, és idehaza is - nálunk a hatvanas évek közepétől kezdett virágzásába a beat-korszak, a hazai rocktörténetet is innen számítjuk. Fél évszázad zenei termésének legjavát kívánom ebbe a maratoni buliba összesűríteni, melyre minden korú fiatalt várunk, legyen az egyetemista vagy hetven feletti korosztályú" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Pleskonics András. Belépő nem lesz, jó hangulat annál inkább, melyről a hazai zenei élet prominens képviselői gondoskodnak majd. Az IH Rendezvényközpont nem csupán ezen a napon adja át kávézóját a muzsikának: szerdán nyitotta idei szezonját

Dr. Rock klubja

is, melyre kéthetente szerdánként várják az igényes hazai zene kedvelőit, a kikapcsolódni vágyó fiatalokat és idősebb fiatalokat egyaránt.

10551573_10204470587626811_86195914359190139_o

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.