Közélet

Orbán: az árvíz elleni védekezés, a bankok elszámoltatása, a rezsicsökkentés a legnagyobb sikerek

Orbán: az árvíz elleni védekezés, a bankok elszámoltatása, a rezsicsökkentés a legnagyobb sikerek

2014. szeptember 6., szombat
Orbán: az árvíz elleni védekezés, a bankok elszámoltatása, a rezsicsökkentés a legnagyobb sikerek

Az árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést nevezte az elmúlt időszak legnagyobb sikerének Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kötcsén. A kormányfő a tizenharmadik kötcsei polgári piknik, a Polgári Magyarországért Alapítvány hagyományos rendezvénye előtt nyilatkozott az M1 Híradónak.

Orbán Viktor

elmondta, hogy a találkozón arról fog először beszélni, mi az a néhány fontosabb dolog, amiben a legnagyobb eredményt érték el, és amire építeni kell a jövőben. A kormányfő három dolgot emelt ki: a dunai árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést. "Most reméljük, hogy árvíz nem lesz", de erősíteni kell az ország védelmi képességeit, valamint folytatni kell a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentés - fogalmazott. Véleménye szerint ezekből rengeteg dolog következik a szellemi élet embereire, a politikusokra, a kormányzatra, tulajdonképpen minden magyar állampolgárra. Orbán Viktor azt mondta, beszélni fog arról, hogy nagy jelentősége van az önkormányzati választásnak. Ezt azzal indokolta, hogy a magyar társadalmi, gazdasági és politikai rendszer nem tud működni önkormányzatok nélkül. Hozzátette: lelkében a magyar egy önkormányzati ihletettségű nép, saját lábán szeret állni, saját magát szereti kormányozni, ezért nagyon fontos, hogy kiket választanak meg és milyen mandátummal az önkormányzati választáson. A miniszterelnök kulcskérdésnek tartja, hogy a megválasztott önkormányzati vezetők a városokban, falvakban élő emberek érdekében zökkenőmentesen tudjanak dolgozni a kormányzattal. Azt mondta, az elmúlt négy év tapasztalata, ha van összefogás, akkor van eredmény. "Ha összefogunk, legyőzzük a válságot, az árvizet, a brüsszeli bürokratákat, a különböző pénzügyi nagyhatalmakat, még a bankokkal szemben is tudunk igazságot szolgáltatni a magunk számára" - hangsúlyozta. Orbán Viktor közölte, arra fog bíztatni mindenkit, vegyen részt az önkormányzati kampányban. "Győzzük meg az embereket, magyarázzuk el, ismertessük meg velük, hogy milyen fontos az összefogás, és ennek tudatában menjenek el választani és adják le a voksukat" - tette hozzá. A zártkörű kötcsei polgári pikniket 2004 óta rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.