Sport

Nyilas Elek: "Az eredményeinkre eddig nem lehet panasz!"

Nyilas Elek: "Az eredményeinkre eddig nem lehet panasz!"

2014. szeptember 17., szerda
Nyilas Elek: "Az eredményeinkre eddig nem lehet panasz!"
nyilas_elek02_gs

A szegedi futball krónikása, Vitos György készített és publikált interjút az általa üzemeltetett honlapon a bajnokság kezdetét követően a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzőjével, Nyilas Elekkel, akivel a szezon eddigi eredményei mellett több más témát is érintettek.

-A siófoki bajnoki rajtot követően immár 5 fordulón vagyunk túl, ebből négy(!) meccs idegenben volt és az újonc Szeged 8 ponttal az előkelő 5. helyen áll az NB II-ben, mik a legfőbb tapasztalatok?

- Nagyon készültünk a bajnoki rajtra és természetesen azóta is minden egyes mérkőzésre! Szerettük volna megmutatni magunkat és azt is, hogy nem csak mint "újonccsapat" kell számolni velünk! Az eddig lejátszott mérkőzéseink azt jelzik vissza, hogy jó úton járunk, de azonnal hozzáteszem, még nagyon az elején... Azt a tényt pedig hogy a mérkőzéseink majd mindegyikét idegenben játszottuk és aránylag eredményesen, szintén pozitívumként kell felfogni, de nem szabad túlértékelni!

-A Grosics Akadémia centerpályájának felújítása mennyire befolyásolta a bajnoki szereplés elvárásait?

- A már említett idegenben játszott mérkőzéseknek a centerpálya megnagyobbítása és a különböző szabályoknak való megfelelés volt az indoka. Én úgy gondolom sikeresen rá tudtuk magunkat hangolni ezekre a mérkőzésekre, holott ez egyáltalán nem egyszerű... Csak egy példa erre, az előző hat napban három mérkőzést játszottunk. Szombaton az ország másik végén, Zalaegerszegen, kedden MK-összecsapást Gyulán és pénteken újra Dunántúlon, ezúttal a csabaiakat is 4-0-ra elgázoló, otthonukban "életveszélyes" csákváriak ellen! Egy kicsit sűrű a program, de egyáltalán nem bánom... Játsszunk minél több éles meccset, hiszen a legtöbbet fejlődni az ilyen terhelések alatt lehet!

-A szurkolói regisztrációs kártyáról -a csapat eredményességének függvényében- mi a véleményed?

- Minden egyesület eredményességét nagyban tudja befolyásolni a szurkolóik sportszerű buzdítása, ez nem is kérdés! Itt azt hiszem már sokadszorra jelzem, remélem nálunk is realizálódik a helyzet! A regisztrációs kártya pedig minden klubnál előírás már, ezt kötelessége mindenkinek elfogadni, persze csak abban az esetben - ha a mérkőzést élőben is meg szeretné tekinteni!

-Az NB II-es szereplés mellett a kupákban (MK, Ligakupa) a csapat eddig hogyan felelt meg az elvárásoknak?

- Aki követi a csapat szereplését, ezen meccsek összeállításait, az biztos észrevette már, hogy a kupasorozatokban (sajnos, a balszerencsés MK-meccsünk miatt már csak a Ligakupában...), elsősorban a tehetséges akadémisták, a sérülésből visszatérők, illetve azok a játékosok kapnak szerepet, akik valamilyen oknál fogva nem vagy keveset játszottak. Itt szeretném feltétlenül megjegyezni, hogy akik "csak itt" kapnak szerepet, azok is egytől egyig profin gondolkodnak, állnak a mérkőzésekhez!! Ennek tudható be az, hogy az eredményeinkre eddig itt sem lehet panasz!

-Olyan hangokat hallani, hogy mivel a választások miatt elnapolták a városi közgyűlést, mégsem kezdődnek el idén Szegeden az új stadion építkezései! Így viszont gond lehet a 2015-re tervezett stadion átadással... Mi erről a véleményed, mert a szurkolók, a csapatért aggódók tele vannak aggodalommal?!

- Ez nekem teljesen új információ, én eddig erről nem hallottam. Egy dolgot viszont őszintén remélek! Minél előbb elhárul az összes akadály és végre zöld utat kap a vadonatúj, s országunk 3. legnagyobb városához méltó stadion felépítése! Akkor rövid időn belül bekövetkezik az, amit sok ezer futballt szerető szegedi ember már nagyon, de nagyon vár!!! Tiszta szívből kívánjuk minden jóérzésű szegedi futballdrukker nevében: váljanak valóra Nyilas Elek szakmai és az új stadionnal kapcsolatos elképzelései! Ez lenne az immár 115 éves múltra visszatekintő - ám az utóbbi 15-20 esztendőben rendkívül sanyarú sorsú - szegedi labdarúgás alapvető érdeke...

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.