Közélet

Megerősítette a rendőrség a magyar-szerb schengeni határ védelmét

Megerősítette a rendőrség a magyar-szerb schengeni határ védelmét

2014. szeptember 5., péntek
Megerősítette a rendőrség a magyar-szerb schengeni határ védelmét

Az illegális bevándorlás elleni hatékonyabb fellépés érdekében péntektől megerősítették Magyarország Szerbiával közös schengeni külső határszakaszát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a Készenléti Rendőrség rendészeti igazgatóság mélységi ellenőrzési osztályának állományából szolgálatonként 12 rendőrt vezényeltek át az érintett határszakaszra. Emellett a sok elfogott illegális bevándorló előállításával kapcsolatos ügyintézés meggyorsítása érdekében más megyei rendőr-főkapitányságok idegenrendészeti szakemberekkel erősítik meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományát. Szerdától az Európai Unió Határőrizeti Ügynökségén keresztül nyolc tagállam vendégtisztjei technikai eszközökkel, szolgálati kutyákkal és járművekkel felszerelve biztosítanak további támogatást a magyar-szerb schengeni külső határszakaszon - tették hozzá. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: péntek hajnalban, a magyar-szerb határ közelében, Mórahalomnál fogták el az idén a megyében a századik embercsempészt. A határmenti megyében 2014-ben eddig 101 embercsempészéssel gyanúsítható ember ellen tettek büntetőfeljelentést, és több mint nyolcezer határsértőt fogtak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.