Bulvár

Még mindig szivattyúznak a tűzoltók Szentesen és Csongrádon

Még mindig szivattyúznak a tűzoltók Szentesen és Csongrádon

2014. szeptember 16., kedd
Még mindig szivattyúznak a tűzoltók Szentesen és Csongrádon

Az elmúlt napokban lehullott csapadék kárelhárítása még kedden is tart Szentes és Csongrád városában, több tűzoltóegység szivattyúzza a vizet - tájékoztatta kedden a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.

Molnár Krisztina

elmondta: itt volt a legtöbb csapadék a megyében, így a lakossági bejelentések kilencven százaléka is erről a két településről érkezett a hétfőn. A tűzoltók hétfőn több mint negyven helyen szivattyúztak. Összesen tizenegy átemelő szivattyú dolgozott, hogy az esővizet eltávolítsák az ingatlanokból és a lakóházak, épületek környékéről. Harminc házat veszélyeztetett az esőzések következtében kialakult belvíz, de sehol sem kellett kitelepíteni a lakókat. A Szentes külterületén található egyik tanyáról több mint nyolc órán keresztül szivattyúzták a vizet a szentesi egységek. Betört a víz egy szentesi állattartó telepre is, ahol közel ötszáz pulykát kellett levágni. Órákig tartottak a műszaki mentés az egyik tanyán, ahol a lakóépület mellett haszonállatokat is veszélyeztetett a víz. Szarvasmarhákat, sertéseket kellett biztonságos helyre menekíteni. A mentési és kárelhárítási munkálatok várhatóan csak kedd este fejeződnek be Csongrád megyében - tudatta a katasztrófavédelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.