Kultúra

Magyar járműfejlesztés a berlini nemzetközi vasúti kiállításon

Magyar járműfejlesztés a berlini nemzetközi vasúti kiállításon

2014. szeptember 23., kedd
Magyar járműfejlesztés a berlini nemzetközi vasúti kiállításon

Magyar járműfejlesztést mutat be a MÁV Csoport a kedden kezdődő InnoTrans nemzetközi vasúti kiállításon: a vasúttársaság a MÁV-Start saját fejlesztésű és gyártású IC+ személykocsiját mutatja be Berlinben, a legjelentősebb vasútszakmai összejövetelen.

A MÁV közleménye szerint a szeptember 23. és 26. között zajló nemzetközi vasútijármű és közlekedéstechnikai kiállítás a következő évek, évtizedek kötöttpályás fejlesztési irányait, csúcstechnikáját vonultatja fel. Kiemelik: az 1996. óta kétévente megrendezett vásáron kiállítják a MÁV-Start Szolnokon gyártott IC+ személykocsiját, így mód nyílik arra, hogy az újjáéledő magyar vasúti járműgyártás korszerű termékét a külföldi vasútvállalatok, világpiaci szereplők szakemberei és az érdeklődő nagyközönség is kívül-belül megnézze. A vasút európai reneszánsza, a prognosztizálható nyugat- és kelet-európai piaci trendek miatt fontos a MÁV Csoport számára, hogy saját gyártmányával tud megjelenni a rangos szakkiállításon - írták. A napokban a MÁV delegációja több tárgyalást is folytat jelentős piaci szereplőkkel. Az InnoTrans kiállításhoz időzítve tartja meg berlini üléseit a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER). Ezeken vezetői bizottsági tagként Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is részt vesz. A MÁV felső vezetői meghívást kaptak a Német Vasútipari Szövetség (VDB), továbbá a Deutsche Bahn (DB) és a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium közös rendezvényére is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.