Közélet

„Légy látható!” – gyalogosakciót hirdetett a rendőrség + FOTÓK

„Légy látható!” – gyalogosakciót hirdetett a rendőrség + FOTÓK

2014. szeptember 10., szerda
„Légy látható!” – gyalogosakciót hirdetett a rendőrség + FOTÓK
legy_lathato07_gs

Először tart közlekedési akciót kimondottan gyalogosok számára a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A szabálytalankodók a helyszíni bírság helyett most fényvisszaverővel ellátott táskát kaptak ajándékba az egyenruhásoktól.

Fényvisszaverő bevásárlótáskákat és szórólapokat osztogattak a rendőrök a Mars téri piac bejáratánál.

Vad Róbert

, a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára arról tájékoztatott, hogy elsősorban azokat is megszólítják, akik a közlekedési lámpa tilos jelzése ellenére lelépnek az úttestre, ezzel saját testi épségüket is kockáztatják. „Ezzel az akcióval arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a fényjelző berendezések nem véletlenül vannak kihelyezve a kereszteződéseknél, be kell tartani a szabályokat. Ezúttal azonban helyszíni bírság és feljelentés helyett egy ajándéktáskát kapnak, ami fényvisszaverővel van ellátva” – magyarázta. „Hat éven aluli gyermek főútvonalon nem maradhat felügyelet nélkül. Lakott területen kívül mindig a forgalommal szemben, vagyis a menetirány szerinti baloldalon kell közlekedni. A jelzőlámpa piros jelzése a gyalogosnak is TILOS-at jelent! Soha ne lépjen le álló jármű takarásából!” – többek között ezek a tanácsok olvashatók azon a szórólapon, amit a gyalogosoknak osztogattak a Mars téren a rendőrök.

Vad Róbert megjegyezte, a gépjárművezetőkkel ellentétben – akiket a karosszéria is megóvhat egy balesetnél – semmi nem védi meg a gyalogosokat, így súlyosabb sérüléseket szenvednek, nem ritka, hogy tragédiával végződnek a gyalogosbaleset. „Éppen ezért fontos számunkra, hogy a járókelőket ilyen figyelemfelhívó akciókkal szólítsuk meg” – hangsúlyozta a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. Megtudtuk, nemcsak a Mars téri piacnál találkozhatunk a táskákat és szórólapokat osztogató egyenruhásokkal, Szeged több pontján tartanak akciót, illetve megyénk több településére szeretnék kiterjeszteni azt. A Tisza Volán Zrt.-vel is együttműködik a rendőrség, tervezik, hogy azoknak, akik lakott területen kívül szállnak le a buszokról, láthatósági mellényt ajándékoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.