Közélet

Lázár: ha igazak a hírek, Székely Lászlónak le kell mondania

Lázár: ha igazak a hírek, Székely Lászlónak le kell mondania

2014. szeptember 19., péntek
Lázár: ha igazak a hírek, Székely Lászlónak le kell mondania
lazar_gs

Amennyiben igazak a TASZ és az ombudsmani hivatal közötti levélváltásról megjelent hírek, Székely László biztosnak azonnal távoznia kell – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

Ha a dokumentumok igazak, teljesen hitelét vesztette az ombudsmani hivatal - mondta a politikus egy lakossági fórumon. A miniszter szerint ebben a helyzetben nem elegendő, hogy az ombudsman belső vizsgálatot kezdeményezett a történtek felderítésére.

Lázár János

úgy fogalmazott, ha a megjelent hírek igazak, "nem

Székely László

irányítja a hivatalt, hanem egészen más személyek és szervezetek". A Magyar Nemzet pénteken azt írta, hogy a hivatal főosztályvezetője a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet programvezetőjével levelezett arról, mikor lásson napvilágot a józsefvárosi tűcsereprogramról készített ombudsmani jelentés. A lap szerint a programvezető nemcsak tájékoztatta a főosztályvezetőt a tűcsereprogrammal kapcsolatos fejleményekről és blogbejegyzéseket ajánlott a vizsgálatot folytatók figyelmébe, hanem egy májusi levélben már "lényegében a jelentés időzített megjelentetésére kéri a főosztályvezetőt, arra hivatkozva, hogy nagy médiamegjelenést szánnak neki, ám a következő időszak erre nem alkalmas, mert ő nyaralni megy". Az MTI megkeresésére az ombudsmani hivatal azt közölte: az alapvető jogok biztosa belső vizsgálatot indított az ügyben, további tájékoztatás a vizsgálat lezárása után várható. Székely László, az alapvető jogok biztosa a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet beadványa alapján foglalkozott a VIII. kerületi Kék Pont tűcsereprogram bezárásának körülményeivel. A biztos jelentését a hivatal az internetes oldalán hozta nyilvánosságra szerdán. Ebben a biztos azt állapította meg, hogy a józsefvárosi tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.