Sport

Labdarúgás: villanyfényes derbivel indul a hetedik forduló

Labdarúgás: villanyfényes derbivel indul a hetedik forduló

2014. szeptember 25., csütörtök
Labdarúgás: villanyfényes derbivel indul a hetedik forduló
fk_algyo_mj-13

A Csongrád megyei I. osztályú bajnokság hetedik fordulója már pénteken elkezdődik: az FK 1899 Szeged az Algyő SK-t fogadja a hétvégi forduló nyitómeccsén.

Ezúttal már pénteken elkezdődik a megye I. hétvégi fordulója: a péntek esti mérkőzésen az Algyő érkezik majd az FK Szeged otthonába.

Online

Pénteken 19 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az FK 1899 Szeged - Algyő SK megye I-es mérkőzésről.

A diszkoszvetősök jól kezdték a bajnokságot, a Mórahalom legyőzését követően még a tabella második helyén is álltak, a vásárhelyi fiaskót követően azonban nem ízlelhették még újra a három pont ízét. Az elmúlt két meccsen egyaránt 1-1-s döntetlen, bár ellenkező forgatókönyvvel: míg a Csongrád ellen hazai pályán az FK egyenlített, addig Makón akár a meccset is eldönthette volna az első félidőben

Tóth János

együttese, azonban meg kellett elégednie egy ponttal a hagymavárosban is. "Bár lassan-lassan a csapatjátékunk kezd összeállni, bár hat mérkőzésen hat gólt lőni, és kilenc pontot szerezni az hogy is mondjam... nem a legjobb. A góllövéssel hadilábon állunk, így ezen a héten próbáltuk ezt rendbe tenni. Nagyon nehéz mérkőzés lesz a pénteki, az Algyő sem szerepel annyira jól, és nyilván minden egyes alkalmat megragadnak arra, hogy pontot szerezzenek, így nagyon nehéz találkozóra számítunk. Bár vannak sérültjeink és betegeink is, de szerencsére bő a keretünk" - mondta el portálunknak Tóth János, az FK Szeged edzője. A szurkolók csapatánál letöltötte kétmeccses eltiltását

Dóra János

, így visszatérhet a csapatba, egyéb eltiltás nem sújtja az FK-t ebben a fordulóban. Az Algyő számára is ismerős lehet az 1-1-s eredmény, hiszen az előző fordulóban így végeztek az algyőiek is az Ásotthalommal.

Takács Zoltán

együttese harmadik idegenbeli fellépésére készül pénteken, az eddigi két meccs alatt egy pontot tudtak szerezni, igaz, például a Mórahalom otthonából valószínűleg kevesen fognak majd "pontosan" hazatérni.

Patakiék

a nyitófordulóban örülhettek utoljára három pontnak, az eddig megszerzett öt pont pedig talán a várakozásokat alulmúlja , ezen javítanának a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján az algyőiek. " Nyilvánvalóan rendesen beragadtunk a rajtnál, nem úgy szerepelünk, ahogy elvárható lenne. Nehéz mérkőzésre számítunk, már csak a műfű és a meglehetősen rossz fényviszonyok miatt is. Ebből a szempontból mindig különleges ez a mérkőzés. Az FK-nak új edzője van, én azt gondolom, hogy nem is szerepelnek rosszul. Nehéz meccset várok, de azon vagyunk, hogy elkapjuk a fonalat, egy siker már nagyon hiányzik. Nehéz, küzdelmes meccsre számítok. A Makó ellen kiállított

Bogdán Pétert

nélkülöznünk kell,

Gyimesi László

pedig munkahelyi elfoglaltság miatt fog hiányozni" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Takács Zoltán

, az Algyő edzője. Mindkét csapat viszonylag régen szerzett tehát három pontot a bajnokságban, ezúttal éppen egymás ellen szakíthatja meg egyikük ezt a sorozatot. A két csapat a felkészülés jegyében találkozott a nyáron, akkor az Algyő hazai pályán 4-2-re legyőzte az FK Szegedet. Pénteken 19 órától kiderül, melyikük várhatja boldogabban majd következő fordulót.

Az FK 1899 Szeged várható kezdőcsapata:

Vasas – Makai, Boldizsár, Barta, Varga, Molnár, Prontvai, Turján, Imre, Füle vagy Dóra, Mihalkó.

Az Algyő SK várható kerete:

Szűcs M., Révész (kapusok) Bella, Daróczi, Farkas, Koza, Pataki, Pénzváltó, Podonyi, Sebők, Szalma, Szélpál, Szűcs K., Takács.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Megyei I. osztály 6. forduló:

Makó FC – FK 1899 Szeged 1-1 (1-1)

Makó, Vezette: Bán Imre (Boros Máté Dávid, Takács János)

Makó:

Czirbus – Kalász, Pataki, Varga, Czebe, Horváth, Kovács, Máté, Tóth T. (Béres, a szünetben), Bány, Tóth A (Bress, 56′).

Vezetőedző:

Frank Csaba.

FK Szeged:

Vasas – Makai, Boldizsár, Barta, Varga, Molnár, Prontvai, Turján, Imre, Degovics (Füle, 68′), Mihalkó (Szőcs, 60′).

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Mátó (42′), ill. Makai (8′)

Sárga lap:

Horváth (27′), Varga (76′), Kovács (80′) ill. Degovics (30′) Molnár (45′), Turján (49′), Prontvai (67′) Kiállítva: Mátó (89′)

Algyő SK - Ásotthalmi TE 1-1 (0-1)

Algyő, Vezette: Szeles Ádám (Kócsó Tibor Zsolt, Kovács Attila.)

Algyő:

Szűcs M. - Szélpál, Gyimesi, Pénzváltó, Takács, Szűcs, Podonyi, Szalma (Daróczi, 64'), Sebők, Pataki, Farkas (Bella, 57').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Ásotthalom:

Ábrahám - Somlyai, Vastag, Kiszner (Kothencz, 65'), Török A. (Bokányi, 57'), Rencsár (Farkas, 70'), Mihalkó (Dóra, 80'), Szlobodnyik, Grósz, Baji, Hatvani J (Malatinszki, 74').

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

Gól:

Gyimesi (85') ill. Mihalkó (43')

Sárga lap:

Szűcs K. (53'), Szélpál (60'), Takács (86') ill. Török A. (53'), Hatvani J. (55'), Mihalkó (65'), Grósz (73'), Szlobodnyik (90'), Farkas (90+1')

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén: 2014. május 24.

Algyő SK - FK 1899 Szeged 3-0 (1-0)

Algyő, vezette: Antal Péter (Baráth Gábor, Géró István)

Algyő:

Szűcs M. - Sebők (Koza, 33'), Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Bogdán (Farkas, 69', Gyimesi (Hegedűs, 69'), Podonyi, Mohácsi (Hadár, 74'), Kohajda.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

FK Szeged:

Brunczvik - Németh, Szecska, Turján, Degovics (Boldizsár, 46'), Heredea, Forró, Imre (Csuka, 50'), Lajkó (Varga,60'), Szőcs (Gyurkovics, 22'), Péter-Szabó (Dóra, 60').

Vezetőedző:

Hűvös Gábor.

Gól:

Podonyi (23'), Bogdán (50'), Mohácsi (59')

Sárga lap:

Sebők (37'), Kohajda (51') ill. Boldizsár (57')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.